#Torrejon – • În acest fel, cartierul Torrepista se alătură cartierelor Verde, Fronteras, Inta, Cobos, San José și Rosario, în care planul de reabilitare a locuințelor este deja în derulare

• Datorită acestui acord, comunitățile de proprietari din cartierul Torrepista vor putea beneficia de o subvenție de 3.519.250,00 euro pentru Reabilitarea Clădirilor de Rezidenți din Comunitatea Madrid și Ministerul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane, în colaborare cu Consiliul Local Torrejón de Ardoz

• Prin acest ajutor, proprietarii de locuințe din cartierele menționate mai sus vor putea primi o subvenție pentru renovarea proprietăților lor, cu condiția ca acestea să aibă ca scop îmbunătățirea eficienței energetice a acestora. Cu acest tip de reforme, vecinii vor putea vedea o creștere a confortului în casele lor și, de asemenea, economii semnificative la facturile la energie, deoarece cu un consum mai mic de energie electrică și/sau gaze își vor putea menține locuința la o temperatură optimă.

• Printre reformele care pot beneficia de această linie de ajutor se numără: îmbunătățiri la fațadă și acoperiș, înlocuirea ferestrelor, montarea panourilor solare, îndepărtarea elementelor cu azbest și repararea umidității. În plus, dacă printre aceste tipuri de acțiuni comunitățile profită de ocazie pentru a instala un lift, vecinii cu mobilitate redusă își vor vedea creșterea considerabilă a calității vieții.

• Suma maximă de subvenționat va fi de 80% din costul total al lucrării, cu o limită pe locuință de 21.400 euro, când economia de energie realizată cu renovarea este de 60%. Aceste acțiuni trebuie finalizate înainte de 30 iunie 2026, iar lucrările începute la 1 februarie 2020 pot fi și ele subvenționate.

• Amintiți-vă că pe 15 februarie, Biroul Municipal de Reabilitare a Locuințelor a intrat în funcțiune în Consiliul Municipal Torrejón de Ardoz pentru a informa Torrejoneros despre diferitele ajutoare în această chestiune.

• Primarul din Torrejón de Ardoz, Alejandro Navarro Prieto, și consilierul pentru Urbanism, Locuințe și Tineret, Víctor Miranda, au participat la evenimentul care a avut loc la sediul Ministerului Locuinței și Agendei Urbane, împreună cu secretarul de Starea locuințelor și agendei urbane, David Lucas, și directorul general pentru Locuințe și Reabilitare al Comunității Madrid, María José Piccio-Marchetti Prado
Primarul din Torrejón de Ardoz, Alejandro Navarro, semnează cu Comunitatea Madrid și cu Ministerul Locuințelor și Agendei Urbane al Guvernului Spaniei, acordul de reabilitare a clădirilor rezidențiale din Torrepista. Datorită acestui acord, comunitățile de proprietari din acest cartier vor putea beneficia de o subvenție de 3.519.250,00 euro pentru Reabilitarea Cladirilor de Rezidenți din Comunitatea Madrid și Ministerul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane, în colaborare cu Torrejón. Primarie de Ardoz. În cadrul ajutorului pentru reabilitarea cartierelor din Planul de Recuperare, Transformare și Reziliență.

Torrejón de Ardoz, 7 iunie 2024. În acest fel, cartierul Torrepista se alătură cartierelor Verde, Fronteras, Inta, Cobos, San José și Rosario, în care planul de reabilitare a locuințelor este deja în derulare.

Prin acest ajutor, proprietarii de locuințe din cartierele menționate mai sus vor putea primi o subvenție pentru renovarea proprietăților lor, cu condiția ca acestea să aibă ca scop îmbunătățirea eficienței energetice a acestora. Cu acest tip de reforme, vecinii vor putea vedea o creștere a confortului în casele lor și, de asemenea, economii semnificative la facturile la energie, deoarece cu un consum mai mic de energie electrică și/sau gaze își vor putea menține locuința la o temperatură optimă.

Printre reformele care pot beneficia de această linie de ajutor se numără: îmbunătățiri la fațadă și acoperiș, înlocuirea ferestrelor, montarea panourilor solare, îndepărtarea elementelor cu azbest și repararea umezelii. În plus, dacă printre aceste tipuri de acțiuni comunitățile profită de ocazie pentru a instala un lift, vecinii cu mobilitate redusă își vor vedea creșterea considerabilă a calității vieții.

Suma maximă care va fi subvenționată va fi de 80% din costul total al lucrării, cu o limită pe locuință de 21.400 euro, când economia de energie realizată cu renovarea este de 60%. Aceste acțiuni trebuie finalizate înainte de 30 iunie 2026, iar lucrările începute de la 1 februarie 2020 pot fi și ele subvenționate.

Amintiți-vă că pe 15 februarie, Biroul Municipal de Reabilitare a Locuințelor a intrat în funcțiune în Consiliul Municipal Torrejón de Ardoz pentru a informa Torrejoneros despre diferitele ajutoare în această chestiune.

Primarul din Torrejón de Ardoz, Alejandro Navarro Prieto, și consilierul pentru Urbanism, Locuințe și Tineret, Víctor Miranda, au participat la evenimentul care a avut loc la sediul Ministerului Locuinței și Agendei Urbane, împreună cu secretarul de stat. pentru Locuințe și Agenda Urbană, David Lucas, și directorul general pentru Locuințe și Reabilitare al Comunității Madrid, María José Piccio-Marchetti Prado.

Sursa: Primarul din Torrejón de Ardoz, Alejandro Navarro, semnează cu Comunitatea Madrid și Ministerul Locuinței și Agendei Urbane…