#Madrid –

Consiliul de Guvernare al Comunității Madrid a autorizat săptămâna aceasta o investiție de 1,5 milioane pentru Centrul de zi Argüelles care deservește persoanele în vârstă, între 18 și 65 de ani, cu dizabilități fizice și care prezintă un nivel ridicat de dependență. Acest acord are o perioadă de execuție care începe la 6 iulie 2024 și se va prelungi până la 5 iulie 2027.

Acest aparat are in total 40 de locuri, 23 pentru Centre de Zi si 17 dedicate tratamentelor de specialitate ambulatoriu. Resursa de îngrijire de zi oferă reabilitare și îngrijire personală continuă pentru oameni pentru a îmbunătăți dezvoltarea capacităților lor și incluziunea familială și socială.

La rândul său, serviciul de ambulatoriu oferă terapii axate în principal pe domeniile psihologiei, kinetoterapiei, terapiei ocupaționale și logopediei, printre altele, în funcție de nevoi.

Centrul de zi Argüelles este una dintre resursele în care Comunitatea Madrid a implementat progrese tehnologice pentru a îmbunătăți sesiunile. Mai exact, printre noile caracteristici introduse, dispozitive electronice precum tabla digitală sau a Yetitabletde dimensiuni mari care favorizează învăţarea utilizatorului.

Rețeaua publică are în prezent 21.000 de locuri pentru dizabilități și boli mintale grave. Din acest total, 14.500 sunt dedicate tratamentului persoanelor cu dizabilități intelectuale sau fizice și peste 7.000 pentru boli mintale grave.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid alocă 1,5 milioane unui centru de zi pentru persoane cu dizabilități fizice și un nivel ridicat de dependență