#Madrid –

Comunitatea Madrid este regiunea invitată de onoare la cea de-a 39-a ediție a Festivalului Internațional de Film Guadalajara (FICG), care va avea loc la Jalisco (Mexic) în perioada 7-15 iunie, în care producătorul Enrique Cerezo va fi premiat. , iar regizorii, Álex de la Iglesia, Javier Calvo și Javier Ambrossi, Los Javis.

În cadrul aceluiași eveniment, considerat unul dintre principalele vitrine pentru diseminarea, promovarea și distribuția artei a șaptea mexicane și latino-americane, vor avea loc, de asemenea, omagii aduse cineaștilor madrileni și seriale și întâlniri cu reprezentanți ai unui sector care reunește peste 3.000 din companiile din Madrid.

Astfel, Madrid a crescut anul trecut numărul filmărilor cu 15% și a ajuns la cifra de 1.000 de producții, dintre care 119 au fost lungmetraje, 117 scurtmetraje, 68 seriale, 473 de reclame și 317 proiecte de televiziune, reportaje, emisiuni sau videoclipuri musicale.

În plus, pentru proiecția sa, guvernul regional are Biroul de Promovare a Filmărilor; el hub Next Lab cunoștințe și experimentare; programul de formare Torino Film FeaturLab, Iberseries Platino Industria; și forumul de dezvoltare și coproducție Ventana CineMad, organizat de Asociația Audiovizualului din Madrid (AMA) și consiliul capitalei.

De asemenea, Ministerul Culturii, Turismului și Sportului organizează Săptămâna Scurtmetrajului, Madrid en Corto; Festivalul de Film Alcalá de Henares (ALCINE); sau LesGaiCineMad, printre altele, pentru diseminarea proiectelor de la Madrid legate de sector.

De asemenea, prezența filmărilor pe tot teritoriul Madridului reflectă faptul că acestea nu sunt concentrate doar în capitală, ci se extind și în alte municipalități, lucru care are un impact pozitiv asupra dezvoltării economice și culturale a întregului teritoriu.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid, invitată de onoare la cel de-al 39-lea Festival Internațional de Film Guadalajara din Mexic