#Madrid –

Comunitatea Madrid sărbătorește a 10-a aniversare a Băncii Regionale de Lapte Matern, acoperind nevoile nutriționale a 6.550 de prematuri și nou-născuți. În tot acest timp, a avut colaborarea altruistă a 2.261 de femei care au donat dezinteresat peste 19.500 de litri.

Acest dispozitiv de asistență medicală a devenit un reper național în domeniul sănătății, oferind servicii spitalului public care îl găzduiește, Universitario 12 de Octubre din Madrid și altor șapte: La Paz și Clínico San Carlos, tot în capitală; Severo Ochoa (Leganés); Poarta de Fier-Majadahonda; Prințul Asturiei (Alcalá de Henares); Fundația Alcorcón și Getafe, cu Móstoles programată să fie încorporată în continuare.

Mamele care doresc să colaboreze pot contacta 12 de Octubre, precum și La Paz, Severo Ochoa, Puerta de Hierro-Majadahonda și Príncipe de Asturias, care sunt, de asemenea, acreditate pentru selecția și primirea livrărilor.

Acesta poate fi ridicat și de la casele femeilor care alăptează, gratuit, grație colaborării Fundației Ronald McDonald, care îl transportă pentru prelucrare, depozitare și distribuție ulterioară (în funcție de solicitări) către Banca Regională.

Această resursă dispune de un laborator în care laptele este selectat și ulterior pasteurizat pentru a garanta calitatea și siguranța acestuia. De asemenea, are o cameră mare cu congelatoare de depozitare și o altă sală de așteptare pentru donatori. Toate aceste procese au certificatul de calitate ISO 9001, care a făcut posibilă introducerea unor îmbunătățiri semnificative în funcționarea lor, în beneficiul îngrijirii acordate celor mai mici pacienți.

Pionier în Spania

Cu șapte ani înainte de transformarea sa într-un Spital Regional, Spitalul Universitar public 12 de Octubre și-a deschis Banca de Lapte Matern, fiind prima din Spania integrată într-un serviciu de Neonatologie și oferind hrană bebelușilor internați în centrul propriu-zis. În 2011 a primit acreditare, reconfirmată în 2019, Inițiativa pentru Umanizarea Nașterii și Asistența pentru Alăptareacordat de Unicef ​​și Organizația Mondială a Sănătății.

Apel la donație

Comunitatea Madrid face apel la proaspete mamici să devină donatoare și pentru cele care sunt deja să își consolideze angajamentul, deoarece, în ciuda volumului mare de nașteri, nevoile copiilor bolnavi care nu pot fi alăptați de către proprii părinți sunt continue.

Acest aliment natural este considerat un adevarat medicament la pacientii pediatrici, intrucat s-a demonstrat ca este intotdeauna prima si cea mai buna optiune pentru alimentatia lor, protejandu-i de complicatiile intestinale grave si favorizand o evolutie mai buna atunci cand prezinta patologii respiratorii sau de alta natura.

Destinatarii sunt de obicei cei sub 1.800 de grame sau cei nascuti cu o greutate mult mai mica pana ajung la aproximativ aceasta cifra. Alți nou-născuți sunt, de asemenea, expuși riscului de complicații grave, cum ar fi cei care au malformații la nivelul tubului digestiv, boli cardiace congenitale sau se află în afecțiuni extrem de grave.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid sărbătorește a 10-a aniversare a Băncii de lapte matern cu 6.550 de prematuri și nou-născuți hrăniți