#Madrid –

Anul viitor, Comunitatea Madrid va începe o experiență-pilot, în colaborare cu compania multinațională de tehnologie Microsoft, pentru consolidarea competențelor digitale a 1.250 de elevi din clasele a V-a și a VI-a, prin ateliere și activități recreative care vor fi dezvoltate prin Minecraft Education. platforma. Acest lucru a fost anunțat astăzi de ministrul digitalizării, Miguel López-Valverde, în cadrul participării sale la programul Envision AI Connection, organizat de compania americană, care a avut loc la Pozuelo de Alarcón.

Această inițiativă va fi dezvoltată inițial în 25 de școli publice din municipiile Algete, Meco și San Sebastián de los Reyes, orașe care au
au fost selectați strategic deoarece sunt aproape de centrele de prelucrare a datelor ale companiei din regiune. Prin acțiuni de formare cu conținut eminamente practic, studenții vor avea posibilitatea de a-și îmbunătăți competențele în acest domeniu.

Concret, vor fi susținute 50 de ateliere axate pe lucrul pe subiecte precum securitatea cibernetică sau utilizarea responsabilă a tehnologiei, precum și începerea sau avansarea, după caz, în cunoștințele de programare. Pe lângă educarea în digitalizare, urmărește și să trezească, să detecteze și să încurajeze ceea ce sunt cunoscute sub numele de vocații încă de la o vârstă fragedă. STEM (Știință, tehnologie, inginerie și matematică în acronimul său în engleză).

În acest sens, López-Valverde a evidențiat importanța lansării acestui tip de acțiuni „pentru a începe să predați într-un mod ludic pe cei care ar putea fi marii profesioniști ai viitorului, ajutându-i să-și descopere talentele și abilitățile. În prezent, mai mult de 40.000 de locuri de muncă trebuie ocupate în sectorul din regiune, cifră care, având în vedere ritmul actual de dezvoltare și inovare, va crește.” Mai mult, el a subliniat că „este necesar ca noile generații să fie bine pregătite, informate și pregătite pentru a face față provocărilor care le așteaptă cu cele mai bune garanții”.

Comunitatea Madrid conduce Spania în ceea ce privește ocuparea forței de muncă în informatică și telecomunicații, cu peste 289.000 de lucrători cu înaltă calificare, concentrează mai mult de jumătate din ofertele de locuri de muncă legate de digitalizare și găzduiește 25% dintre principalele companii mari și mijlocii din domeniul TIC.. „Toate aceste date susțin o strategie robustă de formare care ne va asigura că continuăm să fim epicentrul inovației și modernizării în Europa de Sud”, a conchis el.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va consolida abilitățile digitale ale a 1.250 de elevi din clasele primare din clasele a V-a și a VI-a anul viitor