#Spania – Cele 15 milioane vor fi utilizate pentru consolidarea structurilor de primire ale celor trei teritorii de sosire. Ele fac parte dintr-un pachet mai larg de 35 de milioane care are în vedere primirea în toate comunitățile autonome a 400 de băieți, fete și adolescenți sosiți în Insulele Canare și Ceuta. Propunerea se bazează pe aceleași criterii deja agreate cu comunitățile și aplicate în distribuția minorilor în 2022 și 2023, dar cu această ocazie a fost blocată de unele guverne regionale.

Rego și-a exprimat regretul pentru lipsa de sprijin din partea unor Comunități Autonome pentru o inițiativă care ar fi permis ca teritoriile de sosire să fie susținute cu o primire de susținere pe baza criteriilor convenite în anii precedenți. Guvernul a avut o alocare suplimentară de 20 de milioane pentru a facilita distribuirea și primirea minorilor între Comunitățile Autonome. Problema va fi abordată din nou la o viitoare conferință sectorială.

Pactul de stat pentru eradicarea sărăciei copiilorÎn cadrul Conferinței Sectoriale, Rego a prezentat oficialilor regionali un prim diagnostic al situației sărăciei copiilor din Spania. Ministrul a solicitat colaborarea comunităților autonome pentru a completa imaginea sărăciei copiilor la toate nivelurile, pentru a propune măsuri pentru a se îndrepta către un Pact de Stat pentru eradicarea acesteia. „Este important să știm care este fotografia fixă ​​în fiecare teritoriu, să avem date concrete și dezagregate pentru a lua în considerare încotro mergem”, a asigurat el.

Ministrul a subliniat importanța creșterii ratei investițiilor publice în politicile care vizează eradicarea sărăciei copiilor pentru a o apropia de media europeană, 2,3% PIB. „Trebuie să facem un efort”, a susținut el. El a subliniat, de asemenea, importanța creării unei prestații universale pentru creșterea copiilor, în conformitate cu măsurile pe care mai multe țări europene le-au implementat cu impact pozitiv.

Ministrul Tineretului și Copilului, Sira Rego, într-o imagine de arhivă. (Piscina Moncloa/Borja Puig de la Bellacasa)

Mai multe stiri Rego va aborda măsurile împotriva sărăciei copiilor cu Comunitățile Autonome pe 11… Sursa: Guvernul Spaniei – Rego anunță aprobarea a 15 milioane pentru îngrijirea minorilor migranți din Insulele Canare, Ceuta și Melilla