#Madrid –

DE SOCIETATEA AMERICANĂ DE ONCOLOGIE CLINICĂ

Serviciul de Oncologie Medicală al Spitalului Clinic San Carlos, un centru public din Comunitatea Madrid, a fost reacreditat drept „Excelent” în îngrijirea pacienților cu cancer, de către Societatea Americană de Oncologie Medicală (ASCO). au stabilit standarde internaționale de îngrijire de calitate, care reprezintă o referință pentru comunitatea oncologică și care în cele din urmă îmbunătățesc experiența pacientului și șansele acestora de vindecare.

Serviciul de Oncologie Medicală al acestui spital public din Madrid a obținut deja acreditarea de calitate ca inițiativă de practică oncologică de calitate excelentă în 2020, iar reacreditarea obținută acum de societatea științifică menționată mai sus „este un exemplu al preocupării profesioniștilor noștri de a oferi o calitate mai bună a îngrijirii și siguranța și demonstrează angajamentul întregii echipe, atât asistenței medicale, cât și managementului spitalului, de a continua îmbunătățirea îngrijirii pe care le oferim pacienților noștri”, explică șeful Serviciului de Oncologie Medicală de la Spitalul Clinic San Carlos, Pedro. Perez Segura.

Această recunoaștere confirmă faptul că Serviciul de Oncologie Medicală al Spitalului Clinic San Carlos respectă standardele internaționale stabilite de ASCO și „participarea noastră la programul de certificare al Societății Americane de Oncologie ne-a permis să știm care a fost situația serviciului nostru în aspecte legate de calitatea și siguranța îngrijirilor pe care le oferim pacienților noștri. . și inițiați acțiuni de îmbunătățire pentru a încerca să atingeți un maxim de excelență”, continuă Pérez Segura.

Pentru a obține această certificare internațională, au fost evaluate criterii precum nivelul de sănătate al pacienților, precum și nevoile și așteptările acestora, bunăstarea lor emoțională și monitorizarea durerii lor și dacă există un plan de îngrijire pentru aceasta, împreună cu pregătirea chimioterapiei de către echipa Farmacie și administrarea acesteia la Spitalul de zi, printre alte aspecte.

Clinica San Carlos, în fruntea îngrijirii bolnavilor de cancer

Experiența în îngrijirea pacienților și cercetarea în domeniul oncologiei moleculare, adăugată la cunoștințele lor în managementul cancerului ereditar, i-a determinat pe profesioniștii de la Clinica San Carlos să pregătească un procent ridicat de oncologi care lucrează în unități de cancer familiale din alte servicii medicale. centre din Spania și multe țări din America Latină, unde au adoptat acest mod de lucru.

O echipă multidisciplinară de la Spitalul Clinic San Carlos a realizat un proiect de cercetare pentru a analiza factorii imunologici care pot prezice evoluția infecției cu coronavirus la pacienții cu imunodeficiențe congenitale sau dobândite, cum ar fi pacienții cu cancer.

În cadrul auditului în care a fost acreditată conformitatea cu standardele Societății Americane de Oncologie Clinică, experți de la Fundația de Excelență și Calitate a Oncologiei, formată din șefii departamentului de Oncologie Medicală a principalelor spitale spaniole și un partener în Spania al ASCO , a analizat gradul de conformitate cu diferite aspecte cheie în îngrijirea oncologică a căror implementare acreditează spitalele ca centre performante.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Clinic San Carlos, reacreditat drept „Excelent” în îngrijirea bolnavilor de cancer