#Madrid –

UN TOTAL DE 164 DE STUDENTI AI INSTITUȚIEI AU DESFĂȘURAT PRACTICI DE NURSING ÎN CENTRE DE SĂNĂTATE

Universitatea din Alcalá de Henares a găzduit recent Prima Conferință de Nursing comunitar organizată de Managementul Asistenței Primare și Facultatea de Nursing și Fizioterapie a instituției Alcalá. Ziua, desfășurată în Aula Magna a Facultății de Științe Economice, de Afaceri și Turism, a fost inaugurată de prorectorul pentru Studii de Licență și Acces, dr. Jorge Pérez Serrano, prodecanul, Montserrat García Sastre, și îngrijirea directorul Asistenței Primare, María Rosario Azcutia Gómez. În primul dintre cele două tabele pe care le-a prezentat evenimentul, au fost prezentate trei experiențe orientate către îngrijirea medicală a vârstnicilor, în timp ce al doilea s-a ocupat de intervenții de nursing în mediul comunitar dezvoltat în trei centre de sănătate din regiunea Madrid.

Ca urmare a acordului de colaborare semnat între ambele instituții, profesioniștii din centrele de management al asistenței medicale primare participă activ la pregătirea practică a studenților de la Universitatea din Alcalá care efectuează rotații prin 18 centre de sănătate și prin Unitatea de îngrijire la rezidență. Direcția de Asistență Est. În anul universitar 2023-2024, un total de 164 de studenți din anii III și IV au efectuat stagii de practică, folosind aceste dispozitive de asistență, sub îndrumarea a 139 de profesioniști în Asistență medicală, printre care se numără și 7 conferențiari ai acestei Facultăți.

Sursa: Comunitatea Madrid – Prima Conferință de Nursing Comunitar organizată de Managementul Asistenței Primare și Universitatea din Alcalá