#Spania – Ministrul Industriei și Turismului, Jordi Hereu, în timpul discursului său la Sesiunea de Control din Congres.

Distribuie pe În discursul său la ședința de control la Guvern, șeful portofoliului Turism a apărat „necesitatea de a guverna turismul astfel încât să genereze bogăție, coeziune și bunăstare socială și, în același timp, să fie compatibil cu conviețuirea în orașe”. Hereu a subliniat că angajamentul Executivului este concentrat „în calitate mai degrabă decât în ​​cantitate, așa cum demonstrează creșterea de 22,6% an la an a cheltuielilor pentru destinații în acest prim trimestru al anului, un record istoric”și că obiectivul este „finaliza cu succes tranziția către durabilitatea triplă economică, socială și de mediu”.

275 de milioane de euro investiții în Insulele CanareÎn discursul său, ministrul Hereu, chestionat de deputatul Podemos pentru Las Palmas, Noemí Santana, a evidențiat setul de ajutoare acordate sectorului turistic canar pe care Guvernul le-a lansat în ultimii ani. În total, a amintit Hereu, guvernul central a alocat 275 de milioane de euro pentru proiecte durabile de transformare și modernizare a sectorului turistic din Canare, o industrie care angajează peste 168.000 de muncitori pe teritoriul insulei.

După cum a detaliat ministrul, Executivul a finanțat 25 de proiecte de sustenabilitate turistică în valoare de 140 de milioane de euro din Fondurile Next Generation și Planul de Modernizare și Competitivitate pentru Sectorul Turism. Planuri care servesc la promovarea unei oferte mai ecologice și mai diversificate, favorizând desconcentrarea și redistribuirea fluxurilor de vizitatori în teritorii.

Mai mult, Hereu a explicat că Insulele Canare au beneficiat și de programe de îmbunătățire a eficienței energetice a sectorului turistic și de transformare digitală a destinațiilor, cu transferuri de la Administrația Generală a Statului către Guvernul Insulelor Canare pentru peste 32 de milioane de euro.

În cele din urmă, și în ceea ce privește finanțarea, Hereu a evidențiat acordul de întărire a rezistenței sectorului turistic canar, dotat cu peste 100 de milioane de euro, și ajutorul de 3 milioane de euro pentru Consiliul Municipal La Laguna pentru păstrarea istoricului său. moștenire.

Locuinte de uz turisticMinistrul Hereu a avut cuvinte și în discursul său din cameră pe tema reglementării locuințelor turistice închiriate. Hereu a dat asigurări că Guvernul este „conștient de dificultățile prin care trec unele comunități autonome, precum Insulele Canare, și împărtășește preocuparea logică a cetățenilor săi” pentru o situaţie care impune „răspunsuri adaptate situaţiei fiecărui loc şi coordonate între toate administraţiile”.

În acest sens, ministrul a reiterat anunțul pe care l-a făcut ieri la Barcelona cu ocazia sărbătoririi Consiliului Executiv al ONU pentru Turism cu privire la elaborarea unui registru unic pentru locuințe de uz turistic, care este în curs de finalizare de către Ministerul Industriei și Turismului, prin Secretarul de Stat pentru Turism si SEGITTUR. Acest număr de înregistrare va fi obligatoriu pentru a putea fi incluse în platformele de marketing și va fi complementar numerelor de înregistrare pe care le au în prezent comunitățile autonome.

La fel, a explicat Hereu, „În curând vom lansa propria noastră platformă digitală, astfel încât site-urile care comercializează aceste locuințe să ofere informații despre toate operațiunile efectuate, iar comunitățile autonome să aibă acces la toate aceste informații.”. Această platformă va permite CCAA să controleze și să detecteze acele locuințe turistice care nu au autorizațiile corespunzătoare și astfel să își poată aplica regimurile disciplinare la acest tip de închiriere. „Este un instrument”Aici a rezumat, „care va ajuta diferitele localități și destinații turistice, precum și Insulele Canare, să armonizeze conviețuirea dintre rezidenți și vizitatori”.

În cele din urmă, ministrul s-a referit la „Următorul” apel de la Consiliul Spaniol de Turism (CONESTUR), unde „Împreună vom dezbate și vom schița viitorul Strategiei pentru Turism Durabil 2030”. „Sustenabilitatea este o foaie de parcurs concretă pentru transformare, și nu cuvinte goale”a concluzionat Hereu.

Mai multe stiri Hereu: „Vom prezenta foaia de parcurs a Strategiei pentru Turism Durabil 2030 în… Hereu inaugurează Convenția de Turism de la Barcelona și anunță ajutor de 96 de milioane pentru… Etichete: Turism SIDA Sursa: Guvernul Spaniei – Hereu reamintește că Guvernul a alocat 275 de milioane pentru proiecte durabile de transformare și modernizare a sectorului turistic din Canare.