#Madrid –

Consiliul de Guvern a aflat astăzi despre noul contract de lucrări de hidroizolație pe Linia 7B de Metrou, între stațiile San Fernando de Henares și Spitalul Universitar Henares -Coslada-, cu o investiție de 28,2 milioane de euro.

Acesta este un ordin de urgență care va avea o perioadă de executare de șapte luni. Lucrările începute acum se concentrează pe hidroizolarea pereților tunelului, consolidarea podelei și înlocuirea celei mai deteriorate platforme cu șine noi.

Plan cuprinzător de acțiune

De la începutul lucrărilor, Ministerul Locuinței, Transporturilor și Infrastructurii elaborează un Plan Cuprinzător de Acțiune pe Linia 7B, care cuprinde lucrările acestui contract. Pe lângă acest proiect, Executivul regional a plătit deja despăgubiri către 63 de familii în valoare de aproape 9 milioane de euro proprietarilor proprietăților care au fost declarate în ruină urbană din cauza vechimii lor.

De asemenea, și în cadrul acțiunilor menite să satisfacă cererea locuitorilor din zonă, administrația regională a aprobat o nouă linie de ajutor pentru IMM-urile și antreprenori individuali din sectoarele comerciale și de servicii afectate de lucrări. Acestea sunt stimulente de până la 50.000 de euro care fac posibilă acoperirea cheltuielilor pentru achiziția de echipamente, computer și material tehnologic, e-commerce și design de pagini web, cheltuieli curente și reformă, modernizare și adaptare.

Bugetele pentru 2024 ale Comunității Madrid au inclus o investiție de 63 de milioane de euro pentru a ajuta toate familiile care au nevoie. În acest fel, administrația regională și-a preluat costurile de închiriere, mobilitate și întreținere pe durata lucrărilor de consolidare a terenului și până la soluționarea tuturor dosarelor de compensare.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid investește 28,2 milioane în lucrări de îmbunătățire a liniei de metrou 7B între San Fernando și spitalul Henares