#AlcaladeHenares – În această marți, 11 iunie, a avut loc ceremonia de deschidere a expozițiilor „În aerul tânăr al clasicilor”. Modesto Higueras și Barraca del TEU” în Muzeul Casa Nașterii Cervantes (calle Mayor, 48, Alcalá de Henares) și „Scena Iluziei. Lighting and Sound in the Baroque Scene” în Capilla del Oidor (Plaza de Cervantes, s/n), în cadrul programului Festivalului Ibero-American al Epocii de Aur. Clasici în Alcaláorganizat de Comunitatea Madrid și Consiliul Municipal Alcalá de Henares.

La eveniment a participat și a fost prezentat ministrul Culturii, Turismului și Sportului din Comunitatea Madrid, Mariano de Paco Serrano. În plus, a participat Judith Piquet, primarul orașului Alcalá de Henares; Clara Pérez, director artistic al festivalului; Javier Huerta Calvo, curatorul expoziției „În aerul tânăr al clasicilor. Modesto Higueras și Cazarma TEU”; Miguel Ángel Coso și Juan Sanz, curatorii expoziției „The Stage of Illusion. Lumină și sunet în scena barocă”, precum și membri ai corporației municipale.

„Pentru aerul tânăr al clasicilor. Modesto Higueras y la Barraca del TEU” se aprofundează în cariera actorului, profesorului și regizorului de teatru Modesto Higueras, prezentând o retrospectivă de la începuturile sale ca actor în La Barraca până la munca sa la Teatro Universitario, ceea ce l-a transformat într-o figură de neevitat. a artelor spectacolului național. Expoziția va rămâne deschisă publicului larg până în data de 27 octombrie viitoare la Muzeul Casa Nașterii Cervantes de marți până sâmbătă de la 9:30 la 15:00 și de la 10:00 până la 15:00 în zilele de duminică și sărbători. Intrare libera.

Pe de altă parte, „Stapa Iluziei. Lumină și sunet în scena barocă”, principalul său obiectiv este recuperarea memoriei părții tehnice a teatrului, aducând-o mai aproape de publicul larg, profesori și fani. Scenele sunt ca ceasurile, trebuie să fie perfect sincronizate cu interpreții și această expoziție pune accentul pe tot ceea ce se întâmplă, dar nu se vede. Această expoziție a avut premiera în 2003 și și-a îmbogățit materialul de mai bine de cincisprezece ani, prezentându-le din nou astăzi. Expoziția, cu intrare liberă, va fi disponibilă în Capilla del Oidor până în data de 7 iulie viitoare, coincizând cu închiderea festivalului și rămâne deschisă publicului de marți până sâmbătă de la 11:00 la 14:00 și de la 4 :00 p.m. la 7:00 p.m., iar duminica de la 11:00 a.m. la 2:00 p.m.

Numărătoarea inversă până la a XXIII-a ediție

Acest eveniment a marcat începutul activităților celei de-a XXIII-a ediții a Festivalului Ibero-American al Epocii de Aur. Clasici în Alcalácare va fi inaugurat oficial în continuare Vineri 14 iunie –sub deviza „Vuelan los Clásicos”– cu premiera absolută a Primarul Zalamea, o lucrare regizată de Jose Luis Alonso de Santos și coprodusă de GG Producciones, Teatros del Canal și Comunitatea Madrid.

Festivalul va umple peste cincisprezece spații pitorești și monumentale, pe lângă faptul că va avea un amplu program de teatru la nivelul străzii, care se deschide și pe 14 iunie la ora 21:45 odată cu lansarea păsărilor din piesă Păsări în cap, clasici în inimă, cu ajutorul companiei Alcalá GeneracionARTes și al regizorului Rodrigo Puertas.

Astfel, aceeași vineri va marca debutul unui program abia început: teatru, dans, poezie, circ, folclor, expoziții, flamenco, prezentări de cărți, concerte, discuții și conferințe academice, parade, muzică clasică și chiar lupte de cocoși. au loc în această ediție a festivalului, care își dublează catalogul față de edițiile anterioare.

În perioada 14-21 iunie, publicul larg se va putea bucura de spectacole și activități la fel de esențiale precum opera muzicală Încornorat și Cântând; premiera absolută a Alegeri și divorțuri cu ajutorul Fundației Teatro de la Abadía; spectacolul de dans clasic Don Juan de la compania LaMov Ballet, în regia lui Víctor Jiménez; premiera absolută cu două proiecții Doamna Goblin –o lucrare de referință a lui Calderón de la Barca– de la MIC Producciones; întâlnirea academică și recreativă Alte Aspecte. Epoca de aur văzută de femeile de astăzi, cu conducerea și coordonarea lui Amaranta Osorio; premiera absolută a Junglă, un spectacol imersiv coprodus de Teatro Xtremo din Spania și Casa del Lago UNAM din Mexic; sau premiera absolută a Pentru Grace de la firma Impromadrid.

Toate acestea și multe altele vor veni în curând în Clásicos en Alcalá, care deja numără invers pentru a lăsa teatrul, muzica, dansul și – în cele din urmă – arta spectacolului să zboare cu cei mai buni clasici și moderni din Epoca de Aur din Alcalá de Henares.

Biletele acum disponibile

Biletele pentru toate spectacolele festivalului pot fi achiziționate de pe site-uri clasicosenalcala.net și culturalcala.es cât și la casa de bilete Teatrul Sala Cervantes.

Prețul biletelor pentru spectacolele plătite variază între 4 și 16 euro, cu reduceri speciale de 25% pentru studenți, șomeri și persoanele cu card de prieten de la Teatro Salón Cervantes sau Teatrul La Abadía.

Toată programarea, orarele, calendarul și activitățile Clásicos en Alcalá pot fi consultate în detaliu pe site-ul festivalului clasicosenalcala.net.

Sursa: Primele evenimente ale festivalului Clásicos de la Alcalá încep cu inaugurarea a două expoziții și numărătoarea inversă până la…