#Spania – Ministrul Apărării, Margarita Robles, alături de alți participanți la întâlnirea Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei

Distribuie pe Anterior, a avut loc o nouă reuniune ministerială a Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei, convocată de Secretarul Apărării al Statelor Unite, Lloyd Austin, în care, ca de obicei, participanții au fost informați despre situația de pe teren și despre au fost prezentate nevoile cele mai urgente ale Forțelor Armate ucrainene și cerințele lor pe termen lung.

În discursul său, Robles a afirmat că „Spania rămâne pe deplin dedicată Ucrainei” și a fost deosebit de mulțumită de reacția rapidă a Forțelor Armate Spaniole de a antrena încă 400 de soldați la cererea autorităților ucrainene.

„Grație sprijinului capacității de transport a Armatei Aeriene și Spațiale, distanța geografică dintre cele două țări ale noastre nu reprezintă niciun obstacol în desfășurarea antrenamentului, care va depăși numărul total de 6.000 de militari până la sfârșitul anului”. spuse el ministrul.

Sesiunea Consiliului NATO-Ucraina, deja cu miniștrii aliați ai apărării – inclusiv ministrul Pal Jonson, care a participat pentru prima dată în acest format ca membru cu drepturi depline după aderarea Suediei – s-a concentrat pe lansarea a două mesaje fundamentale: pe cel pe de altă parte, necesitatea de a asigura unitatea și consensul aliaților în sprijinirea Ucrainei înainte de următorul Summit de la Washington; pe de altă parte, în garantarea coerenței inițiativelor desfășurate în cadrul NATO cu cele care sunt deja în desfășurare, precum cele ale Grupului de Contact însuși, Centrul Internațional de Coordonare a Donatorilor sau Uniunea Europeană.

După cum ministrul Robles i-a amintit omologului ei ucrainean, Rustem Umerov, „prezența dumneavoastră astăzi aici cu noi toți pentru a sprijini Ucraina trimite un mesaj puternic de unitate între aliați, care va fi cheia pentru Summitul de la Washington, deoarece „A fost la Madrid și Vilnius. .” Pentru ministru, „rolul NATO a fost decisiv în descurajarea și evitarea oricărei tentații ruse de a extinde sau escalada conflictul și va fi decisiv și în ceea ce privește dezvoltarea și interoperabilitatea Forțelor Armate ucrainene. deschizând calea către un viitor comun. ”

În discursul său, Robles a subliniat prioritatea pe care sprijinul pentru Ucraina o are pentru Guvernul Spaniei și a subliniat efortul pe care îl depune industria spaniolă de apărare pentru a-și adapta capacitățile de producție la nevoile ucrainene.

BilateralÎn marginea întâlnirii, ministrul a participat la ceremonia de semnare a mai multor documente, inclusiv a scrisorii de intenție de înființare a Coaliției pentru Capacități Blindate Ucrainene în cadrul Grupului de Contact. Obiectivul său este de a încuraja și coordona contribuțiile naționale pentru consolidarea mijloacelor blindate și mecanizate ale Forțelor Armate ale Ucrainei și constituie un alt exemplu al angajamentului pe termen lung față de această țară.

În cursul zilei, Robles a avut ocazia să aibă întâlniri bilaterale cu miniștrii Apărării Estoniei, Hanno Pevkur, și Turciei, Yașar Güler. Ambii au mulțumit Spaniei pentru contribuția sa la postura de apărare și descurajare a NATO și pentru prezența forțelor armate spaniole în țările lor respective, ceea ce demonstrează efortul și angajamentul Spaniei față de securitatea aliată în toate direcțiile sale.

În final, ministrul a participat la un eveniment organizat de reprezentantul special al Secretarului General al NATO pentru Agenda Femei, Pace și Securitate, Irene Fellin, în cadrul căruia a fost inaugurată în mod special o expoziție de uniforme, material de protecție și diverse echipamente neletale conceput pentru personalul feminin. Curatorul expoziției este ONG-ul ucrainean „Arm Women Now”, proiect care dorește să promoveze egalitatea, demnitatea și respectul pentru femei în domeniul securității și apărării.

Mai multe informatii Galeria foto pe Flickr a Ministerului Apărării Etichete: Apărând Sursa: Guvernul Spaniei – Margarita Robles participă la reuniunea miniștrilor apărării din NATO