#AlcaladeHenares – Primarul orașului Alcalá, Judith Piquet, împreună cu consilierul pentru egalitate, Santiago Alonso, au prezentat în această dimineață diplomele Atelierelor de egalitate care au avut loc pe parcursul cursului.
Pe parcursul acestui an au fost organizate 40 de ateliere și au participat o jumătate de mie de oameni. Acest program constituie un instrument de avansare către egalitatea între femei și bărbați, promovând participarea socială și conștientizarea populației cu privire la importanța ca femeile și bărbații să aibă aceleași oportunități.
Piquet a indicat că „au fost livrate astăzi peste 500 de diplome pentru un total de 40 de workshop-uri, cifre care singure certifică răspunsul extraordinar pe care l-a avut această ofertă de formare și conștientizare, precum și cât de utilă și necesară este”.
În acest sens, primarul orașului Alcalá a indicat că „obiectivul practic este de a oferi instrumente, de a trezi curiozități și de a genera puncte de întâlnire, de învățare și de dezbatere care să permită spargerea stereotipurilor, a rolurilor și a schemelor sexiste. Iar obiectivul cel mai generic este să se îndrepte spre acel scop, care pare atât de abstract și atât de neatins uneori, dar care este la fel de esențial ca egalitatea definitivă între bărbați și femei, cu aceleași oportunități și cu același exercițiu al drepturilor și libertăților.
40 de dimensiuni de egalitate
Atelierele de egalitate sunt spații în care se dobândesc cunoștințe specifice pe diverse teme, dar din perspectiva reflecției asupra excluderii și discriminării sexiste. O parte a acestui program este finanțată din fonduri din Pactul de stat împotriva violenței de gen în cadrul Axei 1, care include măsuri de sensibilizare și prevenire a violenței de gen.
Predarea diplomelor a corespuns atelierelor Îngrijirea de sine a emoțiilor, Rețete pentru o viață personală, Singurătate în cheie pozitivă, Sexualitate și menopauză, Înfruntarea durerii, Legături iubitoare și bun tratament, Cunoaște-ți drepturile, Emoțional, Teatru I+I , Implusadas, Informatica, Utilizarea de baza a telefonului mobil, Barbat, cuplu si tratament bun, Fotografie cu alt aspect, Coaching creativ, RRSS si management online sau Terapie prin ras.
Pe lângă aceste ateliere, s-au desfășurat și alte activități cu un alt format de întâlnire, cum ar fi Open Classroom, Adunări „Protagoniști”, Grupul de îngrijitori și Co-responsabilitate parentală care nu poartă diplomă de participare.