#AlcaladeHenares – Consiliul Municipal Alcalá de Henares va investi peste 1,3 milioane de euro în construirea unei parcări la Finca Dehesa del Batán de pe Avenida Reyes Católicos, 49-51.

Primarul Judith Piquet, însoțit de viceprimarii Víctor Manuel Acosta și Cristina Alcañiz, au explicat asociațiilor de cartier din Districtul II acest proiect, care este o cerere istorică a locuitorilor din jurul Nuestra Señora de Belén.

„Acest proiect este o cerere istorică a locuitorilor cartierului, care se luptă de ani de zile să aibă parcare. A fost angajamentul nostru să o realizăm pentru că este o necesitate pentru cartier și de aceea am negociat cu Comunitatea Madrid transferul terenului. Acum am alocat 1,3 milioane de euro pentru a-l realiza”, a spus Piquet.

La 23 aprilie 2024 a fost publicat în BOCM Ordinul Ministerului Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă, acceptat de Consiliul Local Alcalá de Henares prin acordul Consiliului de Administrație Locală din 17 mai, care prevede mutația demanială, fără transfer. de proprietate, în favoarea Primăriei Alcalá de Henares, a 13.596 m2 din parcela cu referința cadastrală 7803205VK6880S0001RU din complexul „Finca Dehesa del Batán”, situat pe bulevardul Reyes Católicos, numerele 49-51, al municipiului respectiv, pentru realizarea unei parcări de suprafaţă.

Cedarea folosinței terenului, nu a proprietății, se face cu unicul scop de a-l folosi pentru parcare și nu în totalitate, Comunitatea Madrid rezervând o parte pentru eventuala creare a unui iaz de furtună. În cele din urmă, scopul proiectului, a cărui perioadă de execuție este de 10 luni, este crearea unei noi parcări situate pe parcela Dehesa del Batán de pe Avenida de Reyes Católicos. Noua parcare va fi amenajata in nordul si estul parcelei cu scopul de a respecta arborii existenti. Acesta va avea două fluxuri de circulație care vor fi accesate printr-o singură intrare centrală și trei ieșiri, evidențiind două sectoare din cadrul acesteia. Spațiile rezervate pentru mobilitate redusă vor fi amplasate în primul sector, fiind cel mai apropiat punct de legătură cu bulevardul Reyes Católicos.

În jurul zonei centrale dominată de o suprafață mare de arbori, se propune un trotuar perimetral care face legătura între ambele sectoare, cu scopul de a genera un traseu sigur pentru pietoni. În cel de-al doilea sector, s-a propus prezența jardinierelor și paturilor de flori în zonele perimetrale și între spații pentru a genera o parcare mai verde și mai puțin aspră, conservarea masei arborilor mari și conectarea acesteia cu noua vegetație, cu scopul de a minimizați efectul de „insula de căldură”.

În această nouă parcare sunt generate 353 de noi locuri de parcare. În plus, sunt generate 2 noi treceri de pietoni care permit traversarea pe Avenida de Reyes Católicos iar cele existente sunt adaptate la reglementările de accesibilitate. Bugetul total al proiectului se ridică la: 1.393.091,83 € (TVA inclus)

Demararea acestui proiect este semnalul de plecare pentru Planul de parcare promovat de actuala echipă de Guvern, care are ca scop ameliorarea uneia dintre problemele istorice ale orașului, precum lipsa locurilor de parcare. Acest proiect va fi urmat de altele precum parcarea Gran Canal, al cărei studiu de fezabilitate a fost aprobat în una dintre ultimele ședințe de guvernare a orașului.

Sursa: Planul de parcare al Guvernului Judith Piquet începe cu peste 353 de locuri în Reyes Católicos