#Torrejon – • Noile acțiuni întreprinse vor aduce beneficii bunăstării vârstnicilor și persoanelor dependente care vin zilnic la acest centru.

• Printre alte actiuni s-a imbunatatit accesibilitatea, cu inlocuirea balustradelor de acces, schimbarea trotuarului, adaptarea usilor, s-a imbunatatit aerul conditionat, cu schimbarea tuturor ferestrelor si ferestrelor de balcon ale cladirii, inlocuirea glafurilor exterioare, amplasarea plintelor, a fost reînnoit pavajul curții exterioare și au fost condiționati peste 350 de metri pătrați pentru utilizare și distracție, s-a îmbunătățit iluminatul, s-a reînnoit vopsirea zonelor comune și a birourilor interioare, au fost renovate spațiile umede pentru utilizatorii de servicii a fost instalată la intrarea principală o nouă pergolă de acces la exterior
Primarul, Alejandro Navarro Prieto, însoțit de consilierul pentru bunăstare, educație și imigrare, Rubén Martínez, a vizitat în această dimineață renovarea majoră efectuată în Centrul Municipal de Zi și Seniori de pe Bulevardul Madrid. Printre alte acțiuni, s-a îmbunătățit accesibilitatea, cu înlocuirea balustradelor de acces, schimbarea trotuarului, adaptarea ușilor, s-a îmbunătățit aerul condiționat, cu schimbarea tuturor ferestrelor și ferestrelor de balcon ale clădirii, înlocuirea glafurilor exterioare, amplasare de plinte, a fost reînnoit pavajul curții exterioare și au fost condiționati pentru utilizare și distracție peste 350 de metri pătrați, s-a îmbunătățit iluminatul, s-a reînnoit zugrăvirea zonelor comune și a birourilor interioare, au fost renovate spațiile umede. la intrarea principală a fost instalată o nouă pergolă de acces exterior.

Torrejón de Ardoz, 13 iunie 2024. Toaletele au fost și ele renovate și au fost adaptate pentru persoanele cu stomie. De asemenea, se realizează instalarea pe acoperiș a unei centrale fotovoltaice de autoconsum cu surplus, făcând din aceasta o clădire sustenabilă cu autoconsum de energie. Primarul, Alejandro Navarro, a amintit că „este un centru de referință pentru persoanele în vârstă din orașul nostru, care are o activitate zilnică remarcabilă, cu servicii de centru de zi, dependență ușoară, transport adaptat, coafor, fizioterapie, podologie și cantină printre altele și prin urmare, angajamentul nostru de a-și îmbunătăți facilitățile și serviciile.” În acest sens, a precizat că „este o lucrare care a avut un impact deosebit asupra îmbunătățirii siguranței și accesibilității utilizatorilor și lucrătorilor centrului”.

Lucrările efectuate au avut un buget total de 550.464,04 euro, din care 454.928,96 euro au fost finanțați în cadrul unui acord de colaborare semnat între Comunitatea Madrid, prin Ministerul Familiei, Tineretului și Afacerilor Sociale, și Consiliul Municipal Torrejón de Ardoz. pentru executarea proiectelor finanțate din Fondurile Europene din Mecanismul de Recuperare și Reziliență, linia C22.I1.P01.S20 pentru construcția, achiziția și remodelarea și dotarea centrelor de zi de proximitate. Consiliul Local Torrejón de Ardoz a contribuit cu o sumă suplimentară de 95.535,08 euro din fonduri proprii.

Ziua a mai avut parte de un spectacol muzical cu care utilizatorii și familiile au sărbătorit noile acțiuni întreprinse, care vor beneficia de bunăstarea persoanelor vârstnice și dependente care vin zilnic în acest centru.

Sursa: Primarul, Alejandro Navarro Prieto, vizitează renovarea majoră efectuată în Centrul Municipal de Zi și Seniori de pe bulevardul…