#Madrid –

Comunitatea Madrid a efectuat deja 60% din lucrările cuprinzătoare de modernizare și accesibilitate la stația de metrou Begoña (linia 10). Este ceea ce a avansat ministrul Locuinței, Transporturilor și Infrastructurii, Jorge Rodrigo, după vizita pe care a făcut-o astăzi la această acțiune care beneficiază în mod direct pacienții și lucrătorii Spitalelor Universitare publice din La Paz și Ramón y Cajal, precum și locuitorii din zona Fuencarral-El Pardo.

După cum a detaliat Rodrigo, acest proiect de reformă, care are un buget de aproape 18 milioane de euro, a fost realizat în coordonare cu cele două centre de sănătate „pentru a se asigura că toate nevoile cetățenilor care doresc să acceseze la acestea sunt satisfăcute dotări suburbane.”

Astfel, cele șapte lifturi vă vor permite să coborâți pe platformele L10 fără a fi nevoie să folosiți scări. În plus, vor fi instalate coridoare de legătură pentru a avea trasee complet adaptate persoanelor cu mobilitate redusă.

Remodelarea include și construirea a două noi lobby-uri care vor face legătura cu nivelul intermediar, mărind suprafața totală a infrastructurii cu peste 1.000 de metri pătrați. Datorită acestei reforme cuprinzătoare, care se încheie în 2025, „stația Begoña va avea un aspect reînnoit, încorporând podele și pavaje mai eficiente, care necesită mai puține costuri de întreținere”, a adăugat consilierul.

În final, Rodrigo le-a mulțumit utilizatorilor și vecinilor „pentru răbdarea și colaborarea de care au dat dovadă în fața unor lucrări care sunt incomode și care le pot modifica rutina de mobilitate” și a reamintit că accesul La Paz va rămâne închis de sâmbătă, 2 august până pe 1 septembrie, suspendând serviciu între Fuencarral și Chamartín în perioada 10-18 august. „Încercăm să menținem pagubele cât mai puțin posibil, dar lucrările pe coridoare și platforme o impun”, a spus el.

În prezent, metroul din Madrid are 559 de lifturi și 1.712 de scări rulante răspândite în întreaga rețea, fiind primul metrou din Europa din această clasificare și al patrulea din lume.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid a efectuat deja 60% din lucrările cuprinzătoare de modernizare și accesibilitate la stația de metrou Begoña