#Spania – Personal din sectorul audiovizual.

Distribuie pe Potrivit acestui studiu, producția audiovizuală se impune în Spania ca sector industrial prin creșterea semnificativă atât a ocupării forței de muncă, cât și a nivelului veniturilor pentru Securitatea Socială derivat din filmările internaționale desfășurate pe teritoriul nostru.

Printre cele mai notabile date se numără generarea de locuri de muncă în activități audiovizuale, care a crescut cu peste 93% în trei ani. Mai exact, în sarcinile de film, video și programe de televiziune în Spania, s-a trecut de la 32.000 de oameni care lucrează în 2020 la peste 62.000 de profesioniști în al patrulea trimestru al anului 2023. Cifre la care contribuie atât de mult și creșterea producției naționale creşterea notabilă a atracţiei filmărilor internaţionale în ţara noastră.

Această atracție a filmărilor, în cadrul unei strategii transversale în care inițiativele au fost coordonate cu măsuri de la până la treisprezece ministere, face din Spania unul dintre principalii destinatari ai investițiilor în producția de conținut original în Europa, apropiindu-se deja de țările care, în mod tradițional, Franța , Germania și Regatul Unit au condus această investiție.

Doar în producțiile de film, raportul indică faptul că Spania a cunoscut o creștere de 37% în ultimul an, trecând de la 273 de producții în 2022 la depășirea de 375 în 2023. În cazul producțiilor străine realizate în Spania, această investiție este S-a tradus în 10.000 de contracte de muncă în valoare de 55,5 milioane de euro, dintre care 12 corespund impozitului pe venitul persoanelor fizice și a generat venituri de aproape 22 de milioane pentru asigurările sociale. Sectorul jocurilor video este un alt sector care înregistrează o creștere continuă, cu o creștere a cifrei de afaceri de 16,3% în 2023, ceea ce aduce cifra totală la 2.339 milioane de euro, și o creștere a studiourilor de dezvoltare, de la 432 la 524, potrivit datelor de la Asociația Spaniolă a Jocurilor Video (AEVI) colectate în Raportul sectorului audiovizual din 2023.

Coperta celui de-al doilea raport privind sectorul audiovizual al Centrului Audiovizual din Spania

Referitor la acest raport, secretarul de stat pentru telecomunicații și infrastructură digitală, María González Veracruz, a declarat că „nu există nicio îndoială că trăim un moment deosebit de bun pentru industria audiovizualului din țara noastră, în toată diversitatea și bogăția ei. Un moment care are foarte mult de-a face cu talentul, munca și profesionalismul industriei, dar și datorită sprijinului acestui Guvern Investim și dezvoltăm măsuri din 2021 prin Plan. ‘Spania Centrul Audiovizual al Europei’îndreptând o politică de stat către industria și cultura audiovizuală pentru a le transforma în motoare economice și atragerea de investiții în țara noastră.”

În acest sens, secretarul de stat a afirmat că „acesta este doar începutul. Hub-ul Audiovizual este foarte viu, întrucât actul adițional la Planul de Redresare îi prevede cu 1.712 milioane în plus în diferite instrumente financiare. Obiectivul este să ofere mai mult impact în special asupra industriei locale și o vom face după ce vom verifica cu succes modul în care sectorul audiovizual spaniol multiplică rezultatele cu ajutorul public care îi este pus la dispoziție.

Mai multe informatii Al doilea raport privind sectorul audiovizual al Centrului Audiovizual din Spania Spania Centrul Audiovizual al Europei Planul „Spania, Centrul Audiovizual al Europei” („Planul Spaniei AVS Hub”) „Spania, Centrul Audiovizual al Europei”​: programul pentru a transforma țara într-un lider în producția audiovizuală digitală Site-ul web al Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență Etichete: Transformare digitală Plan de recuperare, transformare și reziliență Plan de recuperare Economie Angajare Sursa: Guvernul Spaniei – Ocuparea forței de muncă în sectorul audiovizual a crescut cu peste 93% în trei ani, cu o creștere notabilă a producțiilor realizate în Spania