#Madrid –

Comunitatea Madrid va consolida securitatea cibernetică a companiilor din domeniul sănătății care nu au resursele necesare pentru a-și proteja datele pacienților. În acest scop, guvernul regional va activa un spațiu de servicii pentru ca aceste companii să poată obține informații și să solicite servicii specifice de apărare împotriva atacurilor cibernetice.

Despre acest lucru a anunțat astăzi ministrul digitalizării, Miguel López-Valverde, în timpul vizitei pe care a efectuat-o la birourile SEDECAL din Algete, unde a aflat despre unele dintre cele mai recente progrese tehnologice în electromedicină. Acolo, el a explicat că „această măsură răspunde nevoii sectorului de a avea instrumente pentru a realiza medii de lucru sigure datorită cantității de informații sensibile pe care le manipulează despre clienții lor și care stârnește interesul infractorilor cibernetici”.

Acest proiect este rezultatul acordului de colaborare semnat între Executivul regional și Institutul Național de Securitate Cibernetică din Spania (INCIBE), care are în vedere o investiție de 21,4 milioane de euro și include promovarea competențelor profesionale digitale, destinate în special tinerilor și șomerilor care doresc să se reorienteze către această activitate profesională.

La fel, consilierul a reamintit de lansarea Agenției regionale de securitate cibernetică, pentru a consolida o cultură care crește nivelul de securitate a rețelelor și sistemelor informaționale pe întreg teritoriul, inclusiv administrații, companii, IMM-uri și cetățeni.

López-Valverde a subliniat că „atacurile informatice afectează serviciile publice, întreprinderile și locuitorii din Madrid din toate municipalitățile. Din acest motiv, această organizație are și misiunea de a coordona entitățile locale cu mai puțin de 20.000 de locuitori care nu au mijloace pentru a-și proteja echipamentele și infrastructura.”

Acest proiect face parte din programul RETECH (Rețele de specializare tehnologică) cu finanțare europeană pentru îmbunătățirea securității digitale în sectorul sănătății.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va consolida securitatea cibernetică în companiile din sectorul sănătății pentru a proteja datele medicale ale cetățenilor