#Madrid –

Comunitatea Madrid adaugă nouă municipalități la Acceleratorul său de investiții, astfel încât proiectele mari de interes public care sunt dezvoltate în locațiile lor respective vor avea prioritate în procesarea lor. Ministrul Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă, Rocío Albert, a semnat astăzi acordurile de colaborare cu Alcobendas, Algete, Aranjuez, Arganda del Rey, Brunete, Meco, San Agustín del Guadalix, San Sebastián de los Reyes și Torrejón de Ardoz.

Alături de Pozuelo de Alarcón, care a făcut-o în decembrie anul trecut, sunt deja zece consilii municipale care s-au alăturat acestei inițiative, iar alte patru sunt într-o situație avansată. Acordurile, care sunt semnate pe patru ani, prelungibili pentru încă patru, și nu implică un cost pentru ambele părți, vor servi la creșterea coordonării între administrații cu scopul de a facilita noi propuneri de afaceri și de a oferi securitate juridică promotorilor.

Guvernul regional colaborează astfel cu entitățile locale pentru eliminarea obstacolelor birocratice, făcând posibil ca evoluțiile considerate importante pentru stimularea economiei să aibă o mai mare agilitate în procesul administrativ. Pentru a face acest lucru, trebuie să genereze 50 sau mai multe locuri de muncă permanente, să aibă o investiție neimobiliară de peste 10 milioane de euro sau să genereze o valoare adăugată specială, cum ar fi progrese în cercetare și dezvoltare+ sau impactul acestora asupra coeziunii teritoriale.

Albert a subliniat că, de la lansare anul trecut, Acceleratorul a evaluat proiecte cu o investiție agregată de peste 4,5 miliarde de euro, legate în principal de instalarea centrelor de date, și a asigurat că „am îmbunătățit poziționarea și competitivitatea. a regiunii noastre și ne pune la nivel global cu alte capitale mari care au instrumente similare.”

Comunitatea Madridului, referință europeană și internațională

Acceleratorul de investiții face parte din politicile Executivului regional care au consolidat Comunitatea Madrid ca un reper economic la nivel european și internațional. Madrid este motorul economic al Spaniei, contribuind cu 19,4% din PIB, cel mai mare destinatar de investiții străine, cu peste 50% naționale, și unde sunt create cele mai multe companii, 81 în fiecare zi până în acest an.

În plus, este lider în investiții în cercetare și dezvoltare cu 26,5% din totalul statului și în inovare tehnologică, cu 30,2%, pe lângă faptul că are cea mai mare concentrație de startup-uri și scaleup-uri a țării, un total de 2.500 care generează aproape 50.000 de locuri de muncă și un volum de afaceri de 775 de milioane de euro.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid adaugă nouă municipalități la Acceleratorul său de investiții pentru a acorda prioritate dezvoltării proiectelor mari