#Madrid –

Consiliul de Guvern al Comunităţii Madrid a aprobat săptămâna aceasta o investiţie de 1 milion de euro pentru menţinerea serviciului Centrului de Zi situat în cartierul Fuencarral-El Pardo, din capitala Madridului, pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale şi tulburări grave. de conduită. Contractul va dura de la 1 septembrie 2024 până la 31 august 2026.

Dispune de 26 de locuri de zi pentru persoane între 18 și 40 de ani, care au un grad de handicap egal sau mai mare de 33%. Acolo se desfășoară o serie de programe și activități, menite să răspundă diferitelor nevoi sociale ale utilizatorilor săi și să promoveze autonomia și integrarea lor în muncă. De asemenea, oferă reabilitare și îngrijire continuă pentru a îmbunătăți dezvoltarea abilităților și includerea lor.

Printre domeniile de îngrijire și programele desfășurate în acest serviciu se numără programele de sprijin psihologic, abilitățile sociale și viața comunitară, activitățile ocupaționale, îngrijirea și promovarea sănătății, conviețuirea, timpul liber și timpul liber, îngrijirea și sprijinul familiei.

Printre propunerile de îmbunătățire a atenției serviciului se remarcă programele de formare pentru sprijinul familiei, suportul comportamental pozitiv, coordonarea cu sistemul de sănătate legată de îmbunătățirea sănătății mintale – alături de prezența suportului din partea profesioniștilor specializați în psihiatrie – și utilizarea de aplicaţii tehnologice care facilitează managementul şi comunicarea.

Comunitatea Madrid are în prezent o rețea publică care totalizează 21.000 de locuri pentru dizabilități și boli mintale grave. Din acest total, 14.500 sunt dedicate tratamentului persoanelor cu dizabilități intelectuale sau fizice și peste 7.000 pentru boli mintale grave.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aprobă o investiție de 1 milion de euro pentru un Centru de zi pentru persoane cu dizabilități intelectuale