#Spania – Ministrul Egalității, Ana Redondo, în cadrul apariției sale la Comisia din Senat a Pactului de Stat împotriva Violenței de Gen.
Distribuie pe Ministrul Egalității, Ana Redondo, și-a arătat în această dimineață încrederea în reînnoirea Pactului de stat împotriva violenței de gen, în apariția sa la Comisia din Senat a Pactului de stat împotriva violenței de gen. „Încheierea violenței împotriva femeilor este cea mai mare provocare cu care ne confruntăm ca democrație avansată. Spania merită să fie o țară fără violențe sexiste”a subliniat ministrul.
Redondo a apărat necesitatea de a continua să avanseze mână în mână cu toate instituțiile, de la toate nivelurile Administrației: „Co-guvernarea, dialogul și loialitatea instituțională sunt esențiale pentru a promova politici utile interesului general, mai ales când este vorba de probleme precum violența de gen, în care puterile statale, regionale și locale se reunesc.”.
Ministrul a apărat cooperarea instituțională, „să facă diagnostice bune, să adopte măsuri eficiente și să facă schimb de bune practici”. În acest sens, el a evidențiat câteva dintre măsurile desfășurate de Ministerul Egalității pe parcursul primului semestru al anului 2024.
Pe de o parte, Redondo a evidențiat implementarea unui plan de instruire pentru Unitățile de Coordonare ale Delegațiilor Guvernului și Unitățile de violență împotriva femeilor, astfel încât acestea să poată contribui la monitorizarea și evaluarea măsurilor prevăzute în Pactul de Stat. El s-a referit, de asemenea, la implementarea a ceea ce sunt cunoscute sub denumirea de Puncte Violet în toate delegațiile și subdelegațiile Guvernului.
Co-guvernarePe de altă parte, ministrul a dat ca exemplu coordonarea continuă cu Ministerul de Interne la mesele de coordonare și, de asemenea, conectarea bazei de date Viogén cu cea a dispozitivelor telematice.
Mai mult, el a subliniat dialogul „esenţial” cu alte ministere, precum Sănătatea, cu care se elaborează protocoale de acțiune în domeniul sănătății în cazurile de violență împotriva femeilor.
De asemenea, a făcut referire la actualizarea protocolului interministerial care se actualizează cu Ministerul Afacerilor Externe, Uniunea Europeană și Cooperare, pentru îngrijirea, transferul și returnarea femeilor spaniole victime ale violenței sexiste în străinătate.
Ana Redondo a apărat relația „constantă și fluidă” al Ministerului cu asociaţii şi entităţi ale societăţii civile „pentru a avansa soluționarea problemelor relevante precum cele legate de violența indirectă”.
Respingerea denialismului”Societatea în ansamblu trebuie să perceapă că, mai presus de zgomot, se menține unitatea marii majorități a cetățenilor și a reprezentanților acestora pentru a face față acestei mari probleme care ne afectează democrația.”. „Victimele trebuie să știe că nu sunt singure”el a insistat.
Ministrul a fost emfatic în respingerea ei de denialism: „Negarea faptului că această violență există, devalorizarea sau confundarea cu alte forme de violență sau punerea sub semnul întrebării că are o natură structurală și că constituie o problemă radicală în societatea noastră democratică reprezintă literalmente un regres de peste 20 de ani.”.
„Ca societate democratică și ca femei nu ne putem permite eșecuri la nivel dialectic, nici la nivel politic, instituțional, bugetar sau educațional.”s-a stabilit.
În acest sens, el a evidențiat mai multe exemple de acțiuni în toată Spania „care pun sub semnul întrebării progresele în materie de egalitate pe care societatea spaniolă le-a promovat” și și-a arătat îngrijorarea: „Poate părea anecdotic, dar este foarte îngrijorător pentru că violența de gen este o problemă care persistă pentru că se află la rădăcina tiparelor noastre culturale.”.
Ministrul și-a arătat angajamentul total „să continue promovarea egalității reale și efective la toate nivelurile: reglementare, bugetară și instituțională”.
Cresterea bugetuluiAstfel, ministrul a subliniat că din 2018 resursele disponibile pentru combaterea inegalității dintre bărbați și femei au crescut cu 217%. Mai exact, în Bugetele Generale de Stat, acesta a trecut de la 181 de milioane de euro în 2018 la 573 de milioane de euro în bugetele din 2023, prelungite până în 2024.
Redondo a evidențiat cea mai recentă repartizare convenită la Conferința Sectorială de Egalitate, de 140,2 milioane de euro pentru acțiuni legate de Pactul de stat împotriva violenței de gen, precum și alte 19,8 milioane destinate programelor și planurilor regionale care vizează victimele violenței de gen și violenței sexuale. El a mai anunțat că în iulie sunt planificate să fie distribuite prin Decret Regal către consiliile orășenești un total de 40 de milioane de euro.
În acest sens, Ana Redondo a evidențiat câteva dintre „avansuri de reglementare” promovate până acum în legislativ, precum Legea organică de reprezentare egală și prezență echilibrată a femeilor și bărbaților.
El s-a referit, de asemenea, la viitoarea Lege cuprinzătoare împotriva traficului și exploatării de ființe umane, în care contribuțiile societății civile sunt în prezent analizate pentru includerea acesteia în text.
În plus, a subliniat Protocolul II împotriva Hărțuirii Sexuale și Hărțuirii pe bază de Sex în domeniul Administrației Generale a Statului și al organizațiilor dependente de acesta, convenit cu reprezentanții funcționarilor publici. Și a explicat că se înregistrează progrese în reglementarea ajutorului financiar pentru victimele violenței sexuale instituită prin Legea organică de garanție globală a libertății sexuale.
Mai multe stiri Egalitatea și comunitățile autonome cad de acord asupra repartizării a 350 de milioane destinate… Guvernul alocă 160 de milioane de euro comunităților autonome pentru a lupta împotriva… Etichete: Egalitate Violența de gen Sursa: Guvernul Spaniei – Ana Redondo: „Am încredere în reînnoirea Pactului de Stat pentru a merge în continuare către o societate lipsită de violență sexistă”