#Madrid –

Comunitatea Madrid a construit deja 60% din nodul de transport public Valdebebas. Acest nou punct de conectare va deservi peste 35.000 de utilizatori, o mare parte dintre cetățeni care vor merge zilnic în viitorul Oraș al Justiției, precum și personalul medical și lucrătorii Spitalului de Asistență medicală Isabel Zendal care îngrijesc pacienții din Centrul de Specialitate Îngrijirea de zi pentru Scleroza Laterală Amiotrofică (ALS), precum și locuitorii unui cartier aflat în plină expansiune.

Ministrul Locuinței, Transporturilor și Infrastructurii, Jorge Rodrigo, a vizitat astăzi lucrările care se preconizează a fi finalizate în ultimul trimestru al anului și care sunt deja foarte avansate. Infrastructura are instalati cei 17 arbori metalici ai designului exterior si cele 14 spatii comerciale pe care imobilul le va gazdui in interiorul ei sunt aproape finalizate.

Rodrigo a evidențiat rolul fundamental pe care îl joacă schimburile în încurajarea utilizării transportului public, „sunt o piatră de temelie pentru obiectivul nostru strategic, care nu este altul decât acela de a construi o rețea integrată, eficientă, fiabilă, accesibilă universal și de cea mai înaltă calitate. și securitate”.

Acest proiect, a cărui investiție ajunge la 30 de milioane de euro, va lega linia Cercanías C-1, linia 11 de metrou, autobuzul rapid care leagă cartierul Valdebebas de Spitalul public Ramón y Cajal printr-o bandă rezervată cu prioritate la semafoare și autobuzele urbane EMT. . În plus, prin deținerea de locuri de parcare cu încărcare pentru mașini electrice, biciclete și trotinete, se încurajează transferul de la vehiculele private la transportul public.

Suprafața terenului este de 25.429 de metri pătrați, iar imobilul, în mod concret, ocupă 7.000 m2, cu două etaje: unul de 1.200 m2 cu acces din Bulevardul Forțelor Armate, unde vor fi amplasate docurile autobuzelor și parcările taxi; și una inferioară, de 5.500 m2, a cărei intrare va face legătura cu Orașul Justiției prin spațiul public mare, mărginit de copaci.

Sistem de transport eficient și accesibil

În plus, această infrastructură finanțată din fonduri europene este concepută pentru a fi prietenoasă cu mediul, astfel că va avea o instalație solară fotovoltaică autoconsum cu care se urmărește să acopere aproximativ 20% din necesarul de energie al amplasamentului schimbătorului cu surse regenerabile.

Cel din Valdebebas este al șaselea schimbător după cele din Moncloa, Avenida de América, Príncipe Pío, Plaza Elíptica și Plaza de Castilla.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid a construit deja 60% din noul schimb de transport Valdebebas