#Madrid –

Comunitatea Madrid promovează ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor expuși riscului de excluziune socială prin programe profesionale predate în Unitățile publice de Formare și Inserție în Muncă (UFIL). Acest lucru a declarat astăzi ministrul Educației, Științei și Universităților, Emilio Viciana, în cadrul vizitei sale în Sierra Palomeras, în cartierul Moratalaz al capitalei, unul dintre cele 10 care activează în regiune și unde învață 677 de studenți.

Aceste ateliere se adresează tinerilor între 16 și 19 ani aflați în situații de risc social, absenteism sau inadaptare la mediul școlar care nu au reușit să absolve Învățământul Secundar Obligatoriu sau Formarea Profesională. Durata învățării variază între 1.000 și 1.900 de ore pentru a o adapta la nevoile studentului, iar odată finalizată vă permite să obțineți certificatul profesional de nivel 1.

Destinatarii pot alege dintre 12 profiluri profesionale precum instalatii sanitare, incalzire-aer conditionat, operatiuni de baza in bucatarie, servicii auxiliare de coafura si infrumusetare, operatiuni auxiliare instalatii electrotehnice, lucrari de tamplarie si mobila, catering si bar, activitati auxiliare in pepiniere, gradini, centre de gradina. , etc.

Această inițiativă a Comunității Madrid, cofinanțată de Fondul Social European, „are ca scop promovarea asistenței educaționale și sociale cu un profil clar incluziv”, a subliniat Viciana. În acest scop, admiterea este deschisă pe tot parcursul cursului în funcție de urgența fiecărei situații, iar cursurile sunt flexibile, adaptându-se la ceea ce își cere fiecare tânăr.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid promovează ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor expuși riscului de excluziune cu Unitățile de Formare și Inserție în Muncă