#Madrid –

Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a prezentat astăzi noul Oraș al Sănătății din Comunitatea Madrid, care va găzdui viitoarele facilități ale Spitalului Public Universitar La Paz și Facultatea de Medicină a Universității Autonome din Madrid și pe care șeful Executivului regional l-a descris drept „unul dintre cele mai importante proiecte ale acestei legislaturi, poate cel mai”.

Această inițiativă inovatoare, care are o investiție din partea Executivului regional de 1.000 de milioane de euro, va oferi peste 550.000 de metri pătrați de suprafață, dublând suprafața actuală și devenind cea mai mare infrastructură de acest gen din Europa. Lucrările vor fi realizate în trei etape și sunt programate să fie finalizate în 2032.

Pentru președintele Madridului, este „una dintre cele mai complexe și extinse lucrări civile din istoria regiunii, care va permite combinarea celei mai noi tehnologii și terapii avansate cu activitatea didactică și conectarea nevoilor pacienților cu cercetarea in cele mai bune facilitati.”

Díaz Ayuso a anunțat noul Oraș al Sănătății al Comunității Madrid în Real Casa de Correos, sediul guvernului regional, unde a explicat că, din totalul de 550.000 de metri pătrați, 300.000 vor merge către activități de sănătate, 200.000 destinați. la auxiliare, precum pavilioane, săli de spectacol și clădirea industrială, iar 42.000 vor aparține Facultății.

„Vom continua să facem asistența medicală una dintre cele mai bune din lume, o referință în interiorul și în afara granițelor noastre; Dar, astăzi o facem și gândindu-ne la viitorii profesioniști din domeniul sănătății care, din momentul în care sunt înscriși, vor putea să se formeze și să învețe în cel mai bun mediu, îndrăgostindu-se de profesia lor încă din prima zi de carieră, dezvoltându-și practicile. decidându-și specialitățile și aspirațiile împreună cu munca zilnică a marilor profesioniști”, a subliniat el.

La Paz, unul dintre cele mai bune spitale din Europa

Complexul își va păstra locația strategică în inima capitalei, lângă zona de afaceri a celor cinci turnuri și dezvoltarea urbană Madrid Nuevo Norte, cu o rețea extinsă de comunicații și servicii. Viitorul spital din La Paz va continua să-și mențină statutul de unul dintre cele mai bune centre spitalicești din Europa, datorită specializării, inovației și unităților de referință.

Va avea 1.140 de paturi – cu 128 mai multe decât acum – și pot fi mărite cu încă 218 în rezervă în cazul unor eventuale creșteri ale cererii. Toți vor fi individuali și 30% își vor putea dubla capacitatea. De asemenea, va avea 49 de săli de operație, inclusiv cele hibride și cu asistență robotică pentru operații mai puțin invazive și foarte precise, și 692 de locuri pentru utilizatori, 243 pentru spitale de zi, 194 pentru UTI și 255 pentru urgențe. Construcția industrializată va permite efectuarea lucrărilor cu menținerea activității de sănătate.

Una dintre principalele sale caracteristici va fi umanizarea bazată pe clădiri care asigură o luminozitate amplă, așa cum se va întâmpla cu spitalul pentru adulți, care va include o terasă interioară mare. Acest proiect se remarcă și prin organizarea funcțională, serviciile centrale, serviciile de ambulatoriu și turnurile de spitalizare organizate pe servicii pentru a realiza optimizarea muncii care să rezulte într-o mai bună deservire publică a utilizatorilor.

Predare și cercetare: noua Facultate de Medicină

Această acțiune ambițioasă va presupune și construirea unui campus unic de biosănătate, bazat pe extinderea actualului IdiPAZ. În acest fel, asistența medicală de nivel înalt, cercetarea și predarea biomedicală și clinică vor fi integrate în același spațiu pentru a deveni un centru de inovare și dezvoltare în care vor coexista studenți, cercetători și companii din întreaga lume. Vor exista laboratoare noi, mai multe studii clinice și terapii avansate decât în ​​prezent.

Președintele Madrid a subliniat că cei 2.000 de studenți și 600 de profesori ai săi vor avea „cele mai bune echipamente, cele mai moderne facilități, cele mai bine dotate”, întreținând spații destinate institutelor precum Institutul de Cercetare Biomedicală al CSIC.

În plus, vor fi construite noi facilități pentru Facultatea de Medicină a UAM. Aceste facilități vor răspunde cerințelor cerute de formarea profesioniștilor din domeniul sănătății și de cercetarea biomedicală și le vor crește capacitatea actuală și infrastructura de simulare, cu scopul de a promova învățarea, inovarea și transferul de cunoștințe.

Acesta va fi echipat cu cele mai bune echipamente pentru a preda diplome în Medicină și Nursing, precum și alte discipline precum Inginerie Biomedicală, Biochimie, Nutriție Umană și Dietetică. De asemenea, va include o reședință de 80 de camere pentru membrii familiei, personalul rotativ și cercetători. Per total, acest lucru va promova sinergiile dintre profesioniștii din domeniul sănătății, oamenii de știință și universitățile pentru a îmbunătăți excelența în Științe ale Sănătății.

Un centru cuprinzător de cancer pediatric

Orașul Sănătății din Comunitatea Madrid va găzdui, de asemenea, un Centru cuprinzător de cancer pediatric, în care diagnosticul și tratamentul copiilor și adolescenților vor fi abordate într-o manieră cuprinzătoare și individualizată. Această resursă se va concentra pe cercetare și inovare cu terapii avansate, noi tehnologii și echipamente de ultimă generație.

În plus, toate persoanele cu boli oncologice vor avea la dispoziție noua Unitate de Terapie cu Protoni care le va permite să beneficieze de radioterapie de ultimă generație.

Acțiune suplimentară în centrele afiliate

Comunitatea Madrid are în vedere, de asemenea, acțiuni suplimentare în centrele de specialitate alocate La Paz. Instalațiile José Marvá vor fi demolate pentru a reconstrui clădirea pe un teren de 7.236 de metri pătrați, unde vor fi asigurate în continuare serviciile spitalicești și de Asistență Primară. La fel, vor fi îmbunătățite și cele din Peña Grande, tot în capitală, și Colmenar Viejo.

La rândul său, la Spitalul Public Cantoblanco va fi ridicat un nou modul care va înlocui structura actuală, în timp ce la Carlos III facilitățile vor fi extinse pentru a le oferi noi săli de consultații, birouri și mai multe locuri de parcare.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso prezintă Orașul Sănătății, cel mai mare complex de sănătate publică din Europa: „Este cel mai important proiect al Legislativului”