#Madrid –

Consiliul de Guvern al Comunităţii Madrid a aprobat, în şedinţa de astăzi, proiectul de lege cu noua deducere a cotei regionale de impozit pe venitul persoanelor fizice pentru a atrage investiţii de la contribuabilii din străinătate. Obiectivul este de a genera locuri de muncă și bogăție în regiune datorită acestui stimulent din Impozitul pe Venitul Personal. Reglementările vor fi aplicabile tuturor operațiunilor care au fost efectuate după 1 ianuarie a acestui an.

Noua reducere este de 20% din contribuția făcută în obligațiuni, obligațiuni, bonuri de trezorerie, acțiuni ale societăților cotate și nelistate sau aporturi în societăți cu răspundere limitată, printre altele. Pentru a se califica, este necesar să mențină atât investiția, cât și rezidența fiscală în regiune pentru cel puțin șase ani.

Acordul întocmit de Ministerul Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă este transferat și astăzi Adunării Autonome pentru ca procesarea sa parlamentară să poată începe înainte de votul și intrarea în vigoare a acestuia în lunile următoare.

Pentru a avea dreptul la acesta, declarantul trebuie să depună declarația sa în regiune și nu poate fi rezident în Spania în cei cinci ani anteriori schimbării locației. În plus, și printre alte limitări, nu puteți investi în entități cu domiciliul în paradisuri fiscale. De asemenea, beneficiarul nu poate exercita funcții executive sau de conducere sau menține un raport de muncă cu entitatea în care își aduce contribuțiile.

Această deducere are, de asemenea, scopul de a atrage în țara noastră talente, precum și profesioniști care răspund nevoilor din anumite sectoare. În același timp, urmărește să faciliteze întoarcerea celor care au emigrat în trecut.

20 de ani de reducere a impozitului pe venitul personal pentru toți rezidenții din Madrid

Din 2004, Comunitatea Madrid a efectuat numeroase reduceri ale impozitului pe venitul persoanelor fizice care au permis contribuabililor să economisească aproape 11.000 de milioane până anul trecut. La cele patru reduceri de tarife din secțiunea regională s-au adăugat deduceri pentru cheltuieli de educație, pentru naștere sau adopție, pentru îngrijirea bătrânilor, închirierea unei locuințe obișnuite sau îngrijirea copiilor sub trei ani, printre altele.

La acestea se adaugă și cele două deflații aplicate în ultimii doi ani pentru atenuarea efectelor derivate din salarii ca urmare a inflației mari.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aprobă noua deducere a impozitului pe venitul persoanelor fizice pentru a atrage investiții de la contribuabilii din străinătate