#Spania – José Luis Escrivá la ceremonia de prezentare a Agenției Spaniole pentru Supravegherea Inteligenței Artificiale. (Agenția EFE)

Distribuie pe În cadrul evenimentului de prezentare, în care a fost dezvăluit și sigla Agenției Spaniole pentru Supravegherea Inteligenței Artificiale, ambele au evidențiat oportunitatea intrării în funcțiune a acestei instituții cheie pentru guvernarea Inteligenței Artificiale (AI). evoluția acestei tehnologii își arată impactul puternic asupra productivității și creșterii economice și având în vedere intrarea iminentă în vigoare a Regulamentului european privind inteligența artificială și aprobarea recentă a Strategiei spaniole de inteligență artificială, pe care Agenția Spaniolă pentru Supravegherea Inteligenței Artificiale. va trebui să implementeze.

În ultimele zile s-au înregistrat două etape importante în lansarea Agenției Spaniole pentru Supravegherea Inteligenței Artificiale: numirea directorului general al acesteia, Ignasi Belda, și semnarea acordului cu Consiliul Municipal din Coruña pentru transferul folosirea emblematicului cladire La Terraza, unde va fi stabilit sediul institutiei odata cu finalizarea lucrarilor de conditionare a spatiilor in aceasta vara. După cum au indicat Escrivá și Ledo, în săptămânile următoare, vor fi luate și noi măsuri pentru personalul Agenției Spaniole pentru Supravegherea Inteligenței Artificiale și pentru a stabili relații cu ecosistemul național și internațional de Inteligență Artificială.

Funcțiile Agenției Spaniole pentru Supravegherea Inteligenței ArtificialeAESIA are cinci misiuni principale. Primul este de a acționa ca un think & do tank, anticipând tendințele, diseminând cunoștințe și dinamizând dezbaterea socială despre posibilitățile și limitele AI. Al doilea este dezvoltarea funcțiilor care îi sunt atribuite prin Regulamentul European AI, supravegherea sistemelor AI cu risc ridicat, coordonarea supravegherii cu autoritățile de supraveghere a pieței, promovarea standardelor și bunelor practici și evaluarea modelelor AI. Al treilea este coordonarea în aplicarea Regulamentului cu Oficiul European AI și restul autorităților naționale de supraveghere ale Uniunii Europene pentru a garanta aplicarea uniformă a acestuia și adaptarea acestuia la schimbările tehnologice și de piață.

A patra funcție a AESIA este de a promova inovația în domeniul inteligenței artificiale atât în ​​sectorul public, cât și în cel privat, facilitând conformitatea cu reglementările și dezvoltarea celor mai bune practici; În acest sens, una dintre sarcinile principale ale instituției va fi dezvoltarea unor medii de testare sectoriale (sandbox-uri). Iar al cincilea, să participe la dezbaterea globală despre IA, intervenind în diferitele forumuri multinaționale în care sunt stabilite standarde planetare minime pentru a evita fragmentarea reglementărilor și pledând pentru o IA fiabilă, responsabilă și umanistă, în conformitate cu viziunea reflectată asupra acestei tehnologii. în strategia spaniolă de IA.

Pasii urmatoriÎn săptămânile următoare, angajarea de profesioniști în IA de înaltă specializare va începe să acopere Secretariatul General și Cartierul General al Diviziei AESIA. În continuare, va fi aprobată structura de personal și va începe procesul de selecție pentru personalul funcționar și muncitoresc, pe lângă proiectarea unui program de încorporare a tinerelor talente pentru persoanele care și-au terminat recent studiile.

Directorul general va începe să stabilească relații cu organizațiile AI relevante din țara noastră, pe lângă participarea la forumuri internaționale de AI, precum Consiliul AI de la Bruxelles care se desfășoară astăzi și la care Belda participă deja în calitate de director general al Agentia.

Zi de lucru în A Coruña și SantiagoPe lângă prezentarea AESIA, ministrul Escrivá și-a încheiat a doua zi de lucru la A Coruña și Santiago de Compostela cu inaugurarea celui de-al VII-lea Congres spaniol de informatică și cu o vizită la Centrul Singular de Cercetare în Tehnologii Inteligente al Universității. din Santiago de Compostela (CiTIUS), care are două catedre universitare-afaceri din programele de catedre IA și Chip.

Mai multe informatii AESIA: Agenția Spaniolă pentru Supravegherea Inteligenței Artificiale (PDF) Mai multe stiri Ce este Strategia de Inteligență Artificială 2024? Guvernul aprobă Strategia de Inteligență Artificială 2024 Etichete: Transformare digitală Sursa: Guvernul Spaniei – Escriva: „Agenția Spaniolă pentru Supravegherea Inteligenței Artificiale este un pionier în Europa, iar funcțiile sale sunt cheie pentru a trece către o IA fiabilă și etică.”