#Spania – „Mergând prin viață”motto-ul campaniei Natural Paths of Spain (Pool Moncloa)

Distribuie pe Luis Planas a prezentat, la sediul ministerului, campania instituțională 2024 pentru promovarea rețelei de trasee naturale din Spania, inițiativă care implică „un mare efort de comunicare pentru ca valoarea acestor tururi să ajungă la toți cetățenii”. Cu această ocazie, campania vă invită să-i descoperiți traseele prin activități precum drumeții, ciclism, turism rural, activități sportive, gastronomie sau agrement în familie în natură.

În discursul său, ministrul a amintit că „initiativa de pionierat” Crearea unei rețele de poteci naturale a început în urmă cu 30 de ani, odată cu reabilitarea căilor ferate dezafectate, cărora li s-a alăturat ulterior și condiționarea altor infrastructuri precum poteci istorice, poteci pentru animale, căi de tractare sau poteci. Toate acestea constituie „o mare moștenire care ne permite o mobilitate sănătoasă și reunește cele mai bune lucruri din viață: sănătate, turism rural, grija pentru mediu și dezvoltare rurală durabilă”.

După cum se precizează, rețeaua este alcătuită din 130 de itinerarii care însumează aproximativ 10.800 de kilometri de poteci naturale care oferă posibilități multiple de activități de agrement sănătoase, într-un mediu care are și o ofertă gastronomică largă și diversificată de calitate, legată de dieta mediteraneană.

În prezent, Ministerul Agriculturii, Pescuitului și Alimentației lucrează la noi tronsoane pentru extinderea rețelei, cu itinerarii de lungă distanță care traversează mai multe comunități autonome, precum Vía de la Plata, Santander – Mediterráneo, versantul sudic al Pirineilor. sau drumurile care merg de-a lungul râurilor mari. Unele dintre aceste rute se conectează cu Rețeaua EuroVelo, care permite Spaniei să se conecteze cu restul Europei prin utilizarea bicicletei. „Toate acestea sunt o sursă de cunoștințe și rezultatul colaborării dintre diferitele administrații, instituții, oameni și companii interesate.”a adăugat.

Dovadă a importanței pe care Guvernul o acordă căilor naturale este investiția publică realizată, care se ridică la 280 de milioane de euro, un „investiții fundamentale în sănătate, turism, mediu și dezvoltare rurală care, împreună cu o nutriție excelentă, au ca rezultat o mai bună calitate a vieții”.

Pe de altă parte, Ministerul Agriculturii, Pescuitului și Alimentației depune și el efort pentru a se asigura că căile naturale au o accesibilitate din ce în ce mai mare, „pentru că toți cetățenii au dreptul de a se bucura de mediul nostru natural”. Astfel, o altă serie de măsuri de accesibilitate cuprinse în protocolul semnat de minister cu aceeași entitate luna trecută va fi adăugată la Ghidul tehnic de accesibilitate pentru rețeaua de trasee naturale, elaborat în colaborare cu Fundația ONCE în 2020. din noiembrie.

Ministrul a evidențiat interesul tot mai mare al cetățenilor pentru acest tip de agrement, fapt demonstrat de creșterea cu peste 15% a înnoptărilor în spațiile de cazare din turism rural în 2023. Aceste date încurajează continuarea lucrărilor de extindere a rețelei rutiere naturale, „pentru bucuria spaniolilor și a oamenilor care ne vizitează, o oportunitate magnifică de a dinamiza zonele rurale ale Spaniei”.

Mergând prin viațăCampaniile Ministerului Agriculturii, Pescuitului și Alimentației de promovare a Traseelor ​​Naturale din Spania urmăresc ca informațiile despre aceste infrastructuri să ajungă la toți cetățenii și să îi invite să se bucure de ele, astfel încât beneficiile acestora să fie multiplicate și să ajungă la un număr cât mai mare de persoane oameni.

Această campanie, aflată la a treia ediție, a depășit obiectivul inițial de a corecta lipsa larg răspândită de cunoștințe despre căile naturale și urmărește să ajungă la un public mai specific. Concret, anul acesta se va adresa în special grupului de populație între 15 și 55 de ani cu interes pentru activități în natură și populației care locuiește în mediul rural și utilizează căile naturale în viața de zi cu zi.

Se menține motto-ul generic al campaniei „Drumuri naturale ale Spaniei”. Alege-ți drumul”, dar melodia este reînnoită cu piesa „Caminando por la vida”, a compozitorului Melendi. De fapt, muzica este cea care conferă reclamei caracterul său fericit și pozitiv, precum și sentimentul de exaltare a vieții care se dorește a fi proiectat pe traseele naturale ale Spaniei.

Campania are un buget de patru milioane de euro și va fi desfășurată, în mass-media și în publicitatea outdoor, în perioada 21 iunie – 15 septembrie. În plus, va avea acțiuni transmedia, precum propunerea olfactivă „Toate drumurile poartă aroma”; pedagogia care va aduce „Culori care conștientizează” în școli; artisticul cu „land art” a lui Jorge Rodríguez Gerada; creativul cu o creație video pentru a atrage populația digitală; și cea a recunoașterii pentru adevărații protagoniști ai potecilor, plimbătorii care, pe unele trasee, vor putea avea un card ștampilat, în stilul Compostela.

Mai multe informatii Ghid tehnic de accesibilitate pentru rețeaua de trasee naturale Mai multe stiri Planas: Rețeaua de căi naturale vă permite să intrați în mediul rural pentru a descoperi… Planas subliniază că rețeaua de trasee naturale din Spania este un element vertebrator al… Etichete: Cultură Provocare demografică Durabilitate Sursa: Guvernul Spaniei – Luis Planas: „Rețeaua de căi naturale face parte din patrimoniul natural al Spaniei”