#Madrid –

Comunitatea Madrid a fost distinsă astăzi cu premiul Socinfo Digital pentru Proiectul său Polaris: managementul schimbării pentru transformarea digitală a justiției, ca recunoaștere a muncii guvernului regional de a finaliza procesul de aplicare a noilor tehnologii în administrație.

Directorul general de Resurse Umane și Relații cu Administrația Justiției, Alejandra Alonso, și directorul Serviciilor Digital Madrid pentru Președinție și Justiție, Alicia López, au adunat această distincție în numele Executivului regional, într-un eveniment desfășurat la sediul Ilustrei Barouri (ICAM).

Acest premiu, acordat de Revista Digital Information Society, atestă colaborarea dintre Ministerul Președinției, Justiției și Administrației Locale și Ministerul Digitalizării pentru finalizarea acestui proces de transformare care se preconizează să culmineze în 2026.

În prezent, s-a realizat deja ca 100% din chestiunile judiciare din Madrid să fie procesate electronic, cu un volum de peste 17 milioane de documente pe an. În plus, sunt gestionate aproximativ 2,7 milioane de scrisori și opt notificări electronice.

De asemenea, se estimează că doar prezentarea computerizată a lucrărilor și utilizarea mesajelor digitale vor economisi circa 50.000 de ore pe zi în deplasări pentru avocați, avocați și cetățeni, urmând a fi eliminate în jur de 7,2 milioane de dosare și formulare pe an. .

Printre procedurile care pot fi deja efectuate pe net Ele evidențiază livrarea de scrieri; furnizarea de rapoarte, dosare și dovezi documentare; acordarea competențelor judecătorești; sesizări, precum și accesul la ordinea de zi a rapoartelor și la Dosarul Judiciar Electronic, piatra de temelie a acestei inițiative. De asemenea, datorită infrastructurii implementate, acum este posibil să se desfășoare teste de la distanță.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid, premiul Socinfo Digital pentru proiectul său Polaris privind transformarea tehnologică a justiției