#Madrid –

CENTRELE DE SĂNĂTATE AU EFECTUAT MAI MULT DE 18.000 DE SPIROMETRII ÎN PRIMELE CINCI LUNI ALE ANului

Marțea trecută, conducerea asistenței medicale primare din Comunitatea Madrid a organizat prima abordare cuprinzătoare a pacienților cu boală pulmonară obstructivă cronică, BPOC, cu scopul de a consolida diagnosticul precoce, de a împărtăși experiențe de bune practici, de a îngriji această patologie și de a consolida colaborarea și comunicarea. între diferitele niveluri de îngrijire şi diferitele categorii profesionale. Acest lucru a declarat directorul Asistență Primară, Rosario Azcutia, în cadrul discursului său la ceremonia de deschidere, însoțită de președintele Colegiului Oficial al Medicilor Dentisti și Stomatologi din Regiunea I (COEM), Marisol Ucha, și de Asistentul Director de Îngrijire , Paloma Santos, în Sala de Adunări COEM, care a găzduit această întâlnire care vizează Medicină, Asistență Medicală, Asistență Socială, Fizioterapie și Farmacie a Comunității Madrid.

Azcutia a explicat că BPOC este o boală prioritizată de Management și pentru a promova procesul de îngrijire a acesteia, un grup multidisciplinar a fost creat anul trecut pentru a formula propuneri de stabilire a îmbunătățirilor axate pe optimizarea îngrijirii și a bunăstării, care include consolidarea diagnosticului precoce și controlul bolii. boala cu practicarea spirometriei, instruirea cadrelor medicale si actualizarea serviciului acordat acestor pacienti in centrele de sanatate.

Mai mult, în luna mai trecută Managementul Asistenței Primare a început un proiect de înțelegere a „Experienței Pacienților” cu (BPOC) prin trimiterea de sondaje prin SMS către persoanele diagnosticate cu această boală într-o manieră aleatorie și reprezentativă.

Rosario Azcutia a evidențiat creșterea performanței testelor de spirometrie în ultimii doi ani, cu 18.832 efectuate din ianuarie până în mai a acestui an. Această creștere este în concordanță cu numărul mai mare de spirometre pe care îl au centrele de sănătate. De altfel, anul trecut au fost achiziționate 415 dispozitive noi prin Planul de Îmbunătățire a Infrastructurii de Asistență Primară.

În ceea ce privește acțiunile de promovare și prevenire, a evidențiat intervențiile efectuate cu grupuri de educație pentru sănătate și, de exemplu, cele peste 1.000 de acțiuni conduse de profesioniști din Asistența Primară (CP) cu ocazia Ziua Mondială fără Tutun.

Împărtășiți experiențele

Ziua a inclus un tabel despre Diagnosticul precoce al speakerilor Laura Carretero și Sara Núñez, în care profesioniștii din domeniul sănătății au explicat într-o manieră didactică – prin vizionarea unui videoclip – cum se efectuează și se interpretează spirometria în consultație.

José Manuel Izquierdo, șeful Serviciului Farmacie AP, și Marianela Bayón, tehnician din cadrul Departamentului Procese de Management și Calitate, au participat în calitate de moderator la tabelul Proceselor de Asistență Sanitară, pentru a explica modificările din portofoliul de servicii de Asistență Primară standardizate. În plus, María Hernández de Luna, profesionist de la Centrul de Sănătate Valdelasfuentes, și Ana Belén Redondo, Centrul de Sănătate El Restón, au intervenit pentru a-și împărtăși experiențele în îngrijirea pacienților.

Continuitatea îngrijirii a fost un alt dintre blocurile monografice ale acestei Conferințe, a cărei masă a fost moderată de Carmen García Cubero, responsabilă pentru Continuitatea îngrijirii din cadrul Serviciului de Sănătate din Madrid.

La rândul său, Purificación Magán, tehnician în Domeniul Procese de Management și Calitate, a detaliat implementarea proiectului de experiență a pacientului cu BPOC cu sondajele lansate în urmă cu câteva săptămâni care ne permit să cunoaștem părerea lor cu privire la îngrijire și nevoi.

Inés Bajo, șefa de centre la Direcția de Asistență Medicală de Sud-Est, a lansat un rezumat al principalelor concluzii ale zilei, înainte de ceremonia de închidere, care a fost condusă de directorul adjunct al Sănătății, Paloma Santos, și de directorul tehnic al Managementului Proceselor. Asistență, José Enrique Villares.

Sursa: Comunitatea Madrid – Asistența primară a comunității acordă prioritate diagnosticului precoce al pacienților cu BPOC în prima sa Conferință de abordare cuprinzătoare a acestei boli