#Madrid –

După acreditarea activității și cerințelor de calitate a îngrijirii

Spitalul Universitar Sureste, un centru public al Comunității Madrid, situat în Arganda del Rey, a fost recunoscut de Societatea Spaniolă de Hipertensiune-Liga Spaniolă pentru Lupta împotriva Hipertensiunii Arteriale prin Unitatea de Hipertensiune Arterială (HTA) și Risc Vascular, atașată la Serviciul de Nefrologie și care a obținut certificarea ca Unitate Spitală HTA.

Recunoașterea are loc prin acreditarea respectării cerințelor de activitate și calitate a îngrijirilor pe care societatea medicală le cere.

Unitatea HTA și Risc Vascular a Serviciului de Nefrologie a început să funcționeze, ca și restul serviciului, în anul 2008 și de atunci a fost o referință pentru studiul și tratamentul HTA în zona noastră.

Este o unitate multiprofesională în care lucrează medici nefrologi, asistenți medicali și asistenți medicali și este responsabilă de studiul și tratamentul pacienților cu HTA îndrumați din Asistența Primară și din alte servicii spitalicești.

În cadrul acestuia, studiul se desfășoară pe pacienți cu HTA atât esențială, cât și secundară, tratamentul HTA și HTA refractară asociate cu anumite patologii, studiu de risc vascular sau examinări specifice HTN precum Monitorizarea Ambulatorie a Tensiunii arteriale.

Există, de asemenea, o consultație de asistentă medicală cu educație privind obiceiurile de viață sau automăsurarea tensiunii arteriale. În această Unitate colaborează și asistenții de îngrijire la triaj, preluând semne vitale și efectuând studii de monitorizare a TA.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Universitar Sureste isi certifica Unitatea de Hipertensiune Arteriala si Risc Vascular