#Madrid –

Comunitatea Madrid sărbătorește astăzi Ziua Muzicii Europene cu organizarea unui repertoriu important de concerte și spectacole incluse în Festivalul Ibero-American al Epocii de Aur de la Alcalá, organizat de guvernul regional și Consiliul Local Complutense.

Ministerul Culturii, Turismului și Sportului a pregătit un amplu afiș care începe astăzi cu premiera absolută a filmului Suspine de aur, de Coro di Core, sub conducerea lui Íñigo Guibert. Omagiu adus zarzuelei spaniole va ajunge la Auditoriul Paco de Lucía de mâna lui Uitat in timp, a Orchestrei Ciudad de Alcalá și a Companiei Diver Lírica, îndrumați de Vicente Ariño Pellicer și Ángel Walter.

La rândul lor, compozitorul Fernando Barroso și chitaristul Miguel Veras vor interpreta, în Locul Nașterii lui Cervantes, un repertoriu original cu piese populare. Vor fi spectacole multidisciplinare precum un recital de poezie cu muzică live Cuple la moartea tatălui său, pe care Fernando Cayo o va interpreta împreună cu Formația Simfonică Complutense, în Patio de Santo Tomás de Villanueva. În plus, cântărețul Vicente Soto, Surditateva prezenta spectacolul Flamenco Don Quijoteînsoțiți de Lela Soto, Eva Peral, Vicente Santiago, Antonio Malena, Carlos Rodríguez și Manu Soto.

La fel, festivalul va celebra zilele Alte Aspecte. Epoca de Aur văzută de femeile de astăzi, în Spitalul Vechi din Santa María la Rica, coordonat de Amaranta Osorio. Este o întâlnire în care cercetători importanți reflectă asupra autorilor din trecut și artiști contemporani de renume ne povestesc despre modul lor de a aborda textele clasice.

Toată programarea, orarele, calendarul și activitățile Clasici în Alcalá poate fi consultat în detaliu în site-ul festivalului.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid sărbătorește Ziua Europeană a Muzicii cu concerte și spectacole în cadrul Festivalului Ibero-American al Epocii de Aur