#Madrid –

Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a făcut apel astăzi ca „legăturile istorice” dintre Spania și Argentina să nu fie niciodată rupte, care în opinia ei ar trebui să fie „mai presus de orice, în ciuda dezacordurilor politice”. Díaz Ayuso i-a acordat Medalia Internațională a Comunității Madrid președintelui Republicii Argentina, Javier Milei, într-un eveniment desfășurat la Real Casa de Correos, sediul Executivului regional.

„Apărarea libertății merită întotdeauna, indiferent de câte amenințări primește, și se apără prin exercitarea ei. Această apărare are un preț de plătit”, a spus șeful guvernului regional, care s-a arătat convins că „nici un proiect reformist, sincer, curajos și angajat nu este scutit de cele mai crude critici”, până la punctul în care „pentru mulți, frica de a pierde puterea și privilegiile este mai mare decât dorința de a se angaja în schimbarea a ceea ce nu funcționează și de a guverna din adevăr, tratând cetățenii ca adulți.”

Pentru Díaz Ayuso, nu există „provocare mai onorabilă” decât libertatea, care în opinia sa este, în același timp, responsabilitate. „Pentru toți Madridii și spaniolii și pentru noi ca conducători”, a adăugat el. Pe această cale, a adăugat președintele, „fiecare își va lua propriile decizii și nu vor fi mereu la fel. Nu este necesar, credem în nuanțe.”

De asemenea, a sperat ca acest „simplu gest de curtoazie” să-l însoțească pe Milei în anii în care se află în fruntea guvernului pentru a-i aminti că la Madrid sunt îngrijiți cu dragoste compatrioții care „au fost nevoiți să emigreze în căutarea libertății și a oportunităților”. pentru. În acest moment, el a amintit că această recunoaștere a fost primită anterior de Volodimir Zelenski, Juan Guaidó, Apostolos Tzizi Kostas și Daniel Noboa, care și-au desfășurat întotdeauna munca „cu libertatea drept steag”.

„Totul poate și ar trebui să fie mai bine”

Díaz Ayuso și-a exprimat „onoare imensă” de a-l primi pe președintele Milei la sediul președinției regionale „chiar acum când națiunea argentiniană reapare puternic și se vorbește despre aceasta peste tot și tot timpul”. În acest sens, el a subliniat că Madridul și țara din America Latină își împărtășesc nonconformismul. „Amândoi știm că totul poate și ar trebui să se îmbunătățească”, a remarcat el.

„Trebuie să fim generoși, dedicați și curajoși, să ne imaginăm, să decidem și să acționăm”, a subliniat președintele Madridului, care a avertizat că singurul lucru pe care ambele teritorii îl pot regreta este tot ceea ce nu au făcut „având marea oportunitate și obligația de a pleca. o Argentina și un Madrid mai buni decât le-am găsit noi”.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso face apel ca Spania și Argentina să nu rupă niciodată legăturile lor istorice „în ciuda discrepanțelor politice”