#AlcaladeHenares – Primarul orașului Alcalá de Henares, Judith Piquet, a emis un comunicat în care amintește măsurile de prevenire, recomandările și interdicțiile de care cetățenii trebuie să țină cont pentru a evita incendiile forestiere în perioada verii. Acest repertoriu de măsuri, care fac parte din Planul special de protecție civilă de urgență pentru incendiile forestiere din Comunitatea Madrid (INFOMA), va fi în vigoare până pe 31 octombrie.

Concret, locuitorii sunt rugați din lateral să revizuiască starea vegetației de pe parcelele proprietății lor, procedând la defrișarea preventivă a unei fâșii perimetrale. Aceste resturi vegetale trebuie adăpostite în gropile de gunoi autorizate sau la punctul curat.

De asemenea, este necesară întreținerea eventualelor elemente de stingere a incendiilor, precum sistemele de risc și alimentarea cu apă sau furtunurile.

Proiectul de lege include și intrarea în vigoare a interzicerii aprinderii incendiilor în toate tipurile de spații deschise fără autorizație prealabilă, precum și introducerea sau folosirea materialului pirotehnic. De asemenea, este interzisă folosirea fără autorizație a utilajelor și echipamentelor a căror funcționare ar putea genera deflagrații, scântei sau șocuri electrice, pe lângă aruncarea sau abandonarea obiectelor care arde sau a oricărui tip de material care ar putea provoca un incendiu.

În cele din urmă, se reamintește pe latura semnată de primar că, dacă se observă fum sau incendiu, se anunță imediat la 112.

Sursa: Primarul reamintește pe de o parte măsurile de prevenire a incendiilor forestiere