#Madrid –

Comunitatea Madrid a deschis perioada de aplicare a ajutorului pentru activități de promovare și stimulare a comerțului local, de care pot beneficia asociațiile, federațiile și confederațiile de comercianți care cuprind cel puțin 15 puncte de vânzare din regiune.

Apelul, publicat săptămâna aceasta în Monitorul Oficial al Comunităţii Madrid, are în vedere o alocare inițială de jumătate de milion de euro pentru subvenționarea, printre alte acțiuni, a cheltuielilor de personal (atât contractele de muncă de peste șase luni, cât și costul utilizării unor profesioniști externi); campanii de marketing, acțiuni de digitalizare, cheltuieli de consultanță și consultanță, organizare de târguri și evenimente, design, strategii de comunicare sau publicitate, precum și închirierea de vehicule necesare realizării acestora.

Aceste acțiuni trebuie să fi fost derulate în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie a acestui an, iar suma va fi de 90% din bugetul acceptat, cu o limită de 25.000 de euro pe beneficiar. În cazul angajării de personal propriu și extern, suma maximă va fi de 30.000 de euro pe muncitor, iar pentru consultanță, consiliere, activități de formare și ateliere se stabilește o limită de 900 de euro pe beneficiar.

În plus, în promoție se cere o investiție minimă de 1.000 de euro când este municipală sau inferioară, și 3.000 când este supramunicipală. Plata se va face la prezentarea documentelor justificative. Cererile pot fi depuse până pe 22 iulie la ora Sediul electronic al Comunităţii Madrid.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid deschide perioada de solicitare a ajutorului pentru promovarea și revitalizarea comerțului local