#Madrid –

Comunitatea Madrid a finalizat al doilea plan de reînnoire a liftului de metrou pentru a îmbunătăți accesibilitatea rețelei. Aceasta actiune presupune inlocuirea a 10 unitati vechi cu modele mai moderne, crescand astfel performantele si eficienta energetica a acestora.

Ministerul Locuințelor, Transporturilor și Infrastructurii a investit 1,8 milioane de euro în noul echipament, care este deja operațional la stațiile Alonso Cano, Peñagrande, Antonio Machado și Guzmán el Bueno de pe linia 7.

Ascensoarele instalate au capacitate pentru aproximativ 13 utilizatori, asigură un număr mai mare de manevre și înregistrează mai puține incidente decât precedentele. Toate aceste caracteristici permit o îmbunătățire a calității serviciului oferit călătorilor și necesită mai puțină întreținere.

In plus, acestea respecta proiectarea stabilita de firma metropolitana pentru aceste elemente, cu masuri maxime de accesibilitate si siguranta. Acestea constau în semnale luminoase și acustice, informații în Braille, discursuri pentru persoanele cu dizabilități de vedere și bucle inductive, o tehnologie pe care suburbana o introduce în interfoanele sale pentru a facilita comunicarea cu cetățenii cu probleme de auz.

Acest proiect a presupus și înlocuirea și implementarea alimentărilor electrice, adaptarea sistemelor de protecție împotriva incendiilor și reînnoirea echipamentelor de comunicații. De asemenea, aceste noi lifturi au fost deja integrate în sistemul de control al stației și în Centrul de Întreținere și Monitorizare a Instalațiilor și Telecomunicațiilor (COMMIT) al Metro de Madrid, pentru monitorizare.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid încheie cel de-al doilea Plan de reînnoire a ascensoarelor de metrou pentru a îmbunătăți accesibilitatea rețelei