#Madrid –

Comunitatea Madrid va consolida cu până la 69% serviciul oferit de Linia de autobuz interurban 551, care leagă municipalitățile din ceea ce este cunoscut sub numele de Carretera de los Pantanos, M-501, cu capitala. Această măsură va intra în vigoare de la 1 iulie pentru a garanta călătoriile cu transportul în comun pentru locuitorii zonei întrucât, în vară, aceste călătorii înregistrează o creștere notabilă.

Ministerul Locuinței, Transporturilor și Infrastructurii, prin Consorțiul Regional de Transport, va crește numărul de expedieri în zilele lucrătoare, trecând de la actualele 78 la 110, cu 41% mai mult. În cazul weekendurilor, sâmbăta călătoriile vor crește de la 50 la 80, cu o creștere de 60% și, în final, duminica și de sărbători, vor fi 78 în loc de 46, ceea ce reprezintă o creștere de 69%.

Acest autobuz interurban conectează capitala cu orașele Alcorcón, Móstoles, Villaviciosa de Odón, Brunete, Chapinería, Navas del Rey, Pelayos de la Presa, San Martín de Valdeiglesias, El Tiemblo și Cebreros (aceste ultimele două din provincia Ávila) .

Cu această întărire, Executivul regional răspunde nevoilor locuitorilor acestor orașe, deoarece linia a înregistrat o ocupare mare în lunile de vară pentru a participa la călătoriile multor cetățeni la lacul de acumulare San Juan, pe lângă furnizarea de servicii către muncitori si locuitori ai municipiilor.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid consolidează serviciul pe linia 551 care leagă municipalitățile din Carretera de los Pantanos cu capitala cu până la 69%