#Spania – Ministrul Economiei, Comerțului și Afacerilor, Carlos Body, în timpul înfățișării sale în fața Comisiei Mixte pentru Uniunea Europeană din Congresul Deputaților (Foto: EFE) (EFE)

Distribuie pe Potrivit datelor care pot fi consultate pe site-ul Planului de Recuperare, prin instrumentul ELISA, dezvoltat de Ministerul Economiei, Comerțului și Afacerilor, din cele 67.228 milioane solicitate, 38.604 milioane au fost deja plătite, ceea ce reprezintă o rată de rezoluție. de 57,4%, ajungând acum la un total de 674.189 de ofertanți câștigători.

„În ceea ce privește nivelul de debursare, suntem mai mult sau mai puțin la jumătatea execuției Planului și peste 50% din aceste fonduri au fost deja executate. Se menține și un ritm progresiv și consolidat atât în ​​apeluri, cât și în execuții.”Corpul a declarat.

Numai în luna mai 2024 au fost rezolvate apeluri în valoare de 900 de milioane de euro și au fost lansate altele noi în valoare de 2.000 de milioane de euro suplimentar. În plus, numărul beneficiarilor a crescut cu încă 12.000.

„Am ajuns deja practic la apelul pentru totalul fondurilor alocate în această primă fază și avansăm într-un ritm bun pentru a putea executa aceste fonduri la timp până la jumătatea anului 2026.”Corpul adăugat.

Ministrul a indicat că microîntreprinderile și IMM-urile continuă să fie principalii destinatari ai apelurilor soluționate, reprezentând 36% din total, reflectând granularitatea în sosirea fondurilor și răspunsul acestora la nevoile țesăturii productive.

Performanță bună a economiei spanioleÎn apariția sa, ministrul a informat deputații și senatorii despre „bună performanță a economiei spaniole”. „Spania nu numai că a condus creșterea printre principalele economii ale zonei euro în 2023, dar pulsul de creștere continuă și în 2024 pe termen scurt și mediu”a indicat el.

„Avem un model de creștere echilibrată. Cifrele bune ale PIB sunt însoțite de crearea robustă de locuri de muncă și sunt compatibile cu o moderare progresivă a prețurilor, cu un sector extern înfloritor, o consolidare a coeziunii sociale, o decarbonizare progresivă a economiei noastre și o dimensiune esențială precum responsabilitatea fiscală, cu reducerea progresivă. a ratelor deficitului și datoriilor noastre publice”a subliniat Corps.

Atât organizațiile naționale, cât și internaționale și-au revizuit în mod sistematic previziunile de creștere în sus în ultimul an și jumătate, arătând că evoluția economiei spaniole continuă să depășească așteptările, astfel încât, după cum a raportat ministrul, Guvernul va să-și actualizeze în curând prognoza de creștere pentru acest an.

„Raportul de Situație Economică este primul pas către întocmirea bugetelor generale de stat și acolo vom face ecou evoluția bună a economiei de la începutul anului, ne vom actualiza și prognozele în sus și ne vom apropia de acel consens care este în jur de 2,5. Prin urmare, vom fi mai aproape de acel 2,5% decât de 2%, care este prognoza noastră actuală pentru anul 2024.”a asigurat el.

Mai multe informatii Progresul în execuția Planului de redresare Mai multe stiri Guvernul lansează un instrument care permite cunoașterea execuției și impactului… Comisia Europeană aprobă cea de-a patra plată a Planului de redresare, prin care… Etichete: Economie Plan de recuperare, transformare și reziliență Sursa: Guvernul Spaniei – Peste 38,6 miliarde de euro din Planul de redresare ajung acum la peste 674.000 de beneficiari, în special microîntreprinderi și IMM-uri