#Spania – Ministrul Științei, Inovării și Universităților, Diana Morant, în cadrul întâlnirii de la Grădina Botanică Regală din Madrid cu șase cercetători.

Distribuie pe Morant a explicat că Guvernul plănuiește să aprobe mâine, în Consiliul de Miniștri, o alocare de 50 de milioane de euro pentru noua ediție a apelului de consolidare a cercetării, care are ca obiectiv consolidarea carierei cercetătorilor din țara noastră și a străinului în instituții. a sistemului spaniol de C&D&I.

De asemenea, Guvernul intenționează să aprobe în același Consiliu de Miniștri cea de-a doua ediție a programului ATRAE, care va avea un buget de 30 de milioane de euro pentru a atrage în Spania 30 de cercetători de frunte mondial în domeniile lor, care și-au dezvoltat recent activitatea în străinătate. .

Ministrul Științei, Inovării și Universităților, Diana Morant, a susținut astăzi o întâlnire la Grădina Botanică Regală din Madrid cu șase cercetători care sunt beneficiari ai apelurilor ATRAE și Research Consolidation, unde a anunțat că Guvernul Spaniei intenționează să aprobe mâine, în Consiliul de Miniștri, o investiție de 80 de milioane de euro pentru două noi ediții ale acestor programe cu scopul de a atrage și consolida talentul științific în țara noastră.

Morant a subliniat că aceste apeluri sunt „povesti de succes” pentru „faceți din Spania o țară care știe să aibă grijă de oamenii de știință, care îi încorporează în sistemul științific și le oferă stabilitate”.

În acest sens, el a subliniat că noile apeluri vor fi prevăzute cu buget național. „Răspundem deja la întrebarea ce se va întâmpla după fondurile din Planul de redresare: îl acoperim cu bugetul național pentru că ne angajăm să creștem investițiile în știință până când vom aloca 2% din PIB în 2023, cu finanțare publică și privată.”a spus.

Nou apel de Consolidare Cercetare, dotat cu 50 de milioane de euroPe de o parte, Morant a explicat că Guvernul intenționează să autorizeze o dotare de 50 de milioane de euro pentru cea de-a treia ediție a apelului de consolidare a cercetării, care are ca obiectiv consolidarea carierei a 250 de cercetători din țara noastră și din străinătate în instituțiile din Spania. sistem C&D&I.

În cele două ediții anterioare ale acestui apel, coordonat de Agenția de Cercetare de Stat (AEI), au fost acordate aproape 169 de milioane de euro, consolidând carierele a 842 de cercetători de 34 de naționalități diferite, în instituții spaniole. Din total, 731 de cercetători sunt spanioli și 111 sunt străini.

Ediția a doua a programului ATRAE, dotat cu 30 de milioane de euroPe de altă parte, ministrul a detaliat că Guvernul intenționează să autorizeze cea de-a doua ediție a programului ATRAE, coordonat de AIE, care va avea o sumă de 30 de milioane de euro de la bugetul național pentru a atrage 30 de oameni de știință de vârf în Spania. . în domeniile lor care și-au dezvoltat recent munca în străinătate.

În ediția anterioară, apelul a reușit să încorporeze în țara noastră 30 de cercetători de excelență internațională, 15 spanioli și 15 străini.

„Reușim să returnăm talentul care ne-a părăsit și să atragem talent străin care vede țara noastră ca o țară atractivă pentru a face știință.”a asigurat Morant.

Fiecare dintre ele are un contract cu o durată de trei până la patru ani cu angajament de stabilizare din partea entității care le găzduiește. În plus, au ajutoare de până la un milion de euro pentru a-și dezvolta linia de cercetare în Spania, pentru a cumpăra echipamente, pentru a angaja personal și pentru a-și acoperi salariul.

Mai multe stiri Guvernul plănuiește o investiție în știință de 18,4 miliarde de euro, cea mai mare dintre… Guvernul alocă peste 1.000 de milioane de euro pentru finanțarea științei și… Etichete: Ştiinţă Sursa: Guvernul Spaniei – Diana Morant anunță o investiție de 80 de milioane de euro pentru atragerea și consolidarea talentelor științifice în Spania