#Madrid –

Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a prezentat astăzi, la Frankfurt, potențialul regiunii ca centru financiar lider în Europa, fiind sediul unor firme atât de importante precum Banco de Santander, BBVA și ING. În a doua zi a vizitei sale în țara germană, Díaz Ayuso le-a transmis directorilor Deutsche Bank angajamentul executivului regional de a oferi un mediu sigur și previzibil pentru investiții.

Tocmai, Madrid a fost aleasă recent de Deutsche Bank pentru a găzdui centrul său global de audit, o reflectare a încrederii acestei companii în situația economică, calitatea vieții, transport și ofertele educaționale din regiune. Pe parcursul întâlnirii, președintele a detaliat și politica sa de locuințe, axată în special pe tineri, și care promovează colaborarea public-privată pentru ca mai multe entități să participe la aceste proiecte.

Șeful Executivului regional a ridicat necesitatea de a consolida legăturile financiare cu entitatea germană și de a analiza viitoare colaborări, întrucât din 2019 această instituție a participat la diverse operațiuni pe termen lung, și a adăugat un total de 2.000 de milioane de euro. În acest sens, a reamintit că Regia Autonomă generează certitudine în piețe, fără a fi nevoie să se îndrepte către Fondul Autonom de Lichiditate, singurul care a derulat emisiuni publice de obligațiuni verzi, până la un total de cinci, ultima dintre ei ultima luna mai pentru 600 de milioane.

Acesta este un alt exemplu al încrederii piețelor în stabilitatea și securitatea oferite de regiune, care și-a plasat datoria drept cea mai scăzută dintre toate administrațiile care nu au un regim special. Astfel, la sfârșitul anului 2023 a ajuns la 12,6% din PIB, cu 9,6 puncte sub media națională (22,2%), fiind de 2,5 ori mai mică decât cea a Cataloniei, care se ridică la 31%.

În fine, Díaz Ayuso a prezentat în capitala financiară germană catalogul proiectelor strategice ale Comunităţii, cu exemple precum Madrid Nuevo Norte, noile noduri de transport, extinderea reţelei de metrou sau reformele marilor spitale.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso prezintă la Frankfurt potenţialul Comunităţii Madrid ca centru financiar de referinţă în Europa