#Arganda – The Plaza Constituției de Arganda del Rey a fost scena ceremoniei de sărbătoare a sfântului patron al Poliția locală Township, Sfântul Ioan Botezătorul. Pentru prima dată de când a fost sărbătorit, evenimentul a fost scos pe străzile orașului pentru ca toți locuitorii să poată aduce un omagiu muncii invizibile desfășurate de Poliție.

Un act în care munca mai multor agenți a fost decorată pentru merite deosebite în ultimii doi ani și au fost cinstiți cei care au părăsit sau vor părăsi forța în lunile următoare: Subinspectorul. Maria Soledad Corraloficialul Juan Carlos Antolinoficialul Angel Orellana si politia Pablo Gomez.

„Sunteți muncitori neobosite, care mergeți acolo unde nimeni altcineva nu merge și care aveți grijă de noi toți. Ești mereu acolo când avem nevoie de tine, tu ajungi primul. „Trebuie să recunoaștem munca grozavă pe care o faceți și cât de fundamental sunteți pentru menținerea securității în Arganda”, a spus în timpul discursului său primarul din Arganda, Alberto Escribano.

Un act care a servit și la valorificarea colaborării cetățenești. Acțiuni ale cetățenilor anonimi care se pun în pericol pentru a-i ajuta pe alții: Aleida, Lucy și Miguelcare a ajutat la stingerea unui incendiu pe stradă Ioan al XXIII-leaAlături de Plaza Constituției 12 decembrie 2023; Borjacare împreună cu Mary Rose, mama lui, a returnat un portofel cu 1.853 €; și Carmenun lucrător sanitar de la SUMA 112, care a intervenit în ajutorul unui vecin care suferise un stop respirator.

A fost recunoscută și munca câștigătorilor celui de-al XV-lea Concurs de Desen școlar de Educație Rutieră, care au fost premiați cu o bicicletă și produse pentru ciclism datorită sponsorilor concursului, ALSA și Mammoth.

Pe lângă primar, la sărbătoare au fost prezenți Alberto Escribano, Juan MoraInspector de Poliție Locală ArgandaOscar López Serranolocotenent al Gărzii Civile, agenți ai corpului Poliția localămembri ai Garda Civilă staționați în municipiu, reprezentanți ai Departamentul de Pompieri al Comunităţii Madrid iar al Grupul Voluntarii Protecției Civile orasului.

Sursa: Omagiu Poliției Locale și Cetățenilor Exemplari ai acesteia