#Madrid –

Comunitatea Madrid a prezentat astăzi cea de-a 42-a ediție a Festivalului de Toamnă, care va cuprinde 25 de spectacole de la 24 de companii și un marcat caracter internațional și multidisciplinar, pe măsură ce vor sosi artiști și propuneri din America, Asia, Oceania și Europa. Acest eveniment va avea loc în perioada 6-30 noiembrie în opt municipalități din regiune și în șapte zone ale capitalei.

Ministrul Culturii, Turismului și Sportului, Mariano de Paco Serrano, a subliniat că anul acesta evenimentul va fi sub conducerea lui Pilar de Yzaguirre, care repetă acest eveniment cultural la 36 de ani după ce a preluat conducerea, în 1984. „ Este, așadar, o ediție unică, dedicată figurii sale și moștenirii și istoriei a peste patru decenii de viață cu scopul de a menține identitatea acestei întâlniri ca referință în interiorul și în afara granițelor noastre pentru diseminarea noilor tendințe, ” el a adăugat.

Astfel, publicul se va bucura de trei premiere absolute și de douăsprezece în Spania de propuneri, de la teatru și dans, la muzică și spectacol. Orașele Alcorcón, Hoyo de Manzanares, Móstoles, Parla, Pozuelo de Alarcón, San Lorenzo de El Escorial, Soto del Real, Torrejón de Ardoz, pe lângă orașul Madrid, vor fi locațiile care vor găzdui festivalul.

În acest fel, canadienii Robert Lepage și Wajdi Mouawad revin la Madrid cu tragicomedia Ziua nopților la Cromagnons si tot din aceasta tara va veni L’Orchestre d’Hommes-Orchestres cu ei Interpreta Tom Waits.

Statele Unite vor fi reprezentate de regizorul de teatru, designerul și povestitorul premiat Thaddeus Phillips, care propune 17 puncte de trecere a frontierei și, din Argentina, unul dintre cei mai buni și originali regizori ai săi, Rafael Spregelburd cu compania El Patrón Vázquez, întâlnește din nou publicul madrilen.

Din Oceania, se propune o creație a australianului Nat Randall și a neozeelandezei Anna Breckon, A doua femeie, care va fi interpretat de actrița María Hervás. La rândul său, artistul chinez Tao Ye și teatrul său de dans TAO vor transforma corpul în artă 14.

Propuneri din Norvegia, Suedia și Albania

Semnătura europeană vine de la coregraful norvegian Jo Strømgren, cu Ministerul Sentimentelor Nerezolvate sau cu delicatețea albanezului Mario Banushi, cu care vei descoperi La revedere, Lindita Rituri funerare elene și albaneze. De asemenea, vă puteți bucura de cei 38 de dansatori ai GöteborgsOperans Danskompani din Suedia.

În plus, Sala Roșie a Teatros del Canal va găzdui vocea lui Amancio Prada cu Cântarea duhovnicească a Sfântului Ioan al Cruciiiar veterana Carmen Werner își va prezenta în premieră creația Oricand vrei.

La fel, ca urmare a colaborării Festivalului de Toamnă și La Casa Encendida, veți putea vedea opera lui Juan Domínguez, care se definește drept „clovn conceptual, poet-model, narator dezlănțuit și curator al plăcerii”. El va arăta procesul creativ al performanței sale murdar.

Toate informațiile complete pe site-ul festivalului: https://www.madrid.org/fo/2024

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid sărbătorește al 42-lea Festival de Toamnă cu 25 de spectacole și cu participarea artiștilor de pe patru continente