#Madrid –

ESTE GRUPUL DE COGNIȚIE ȘI PSIHOZĂ AL INSTITUTULUI DE CERCETARE I+12

Spitalul 12 de Octubre, un centru public din Comunitatea Madrid, s-a alăturat, prin grupul de Cogniție și Psihoză al Institutului său de Cercetare (i+12), Centrului de Cercetare Biomedicală a Rețelei de Sănătate Mintală (CIBERSAM) pentru a oferi răspunsuri și soluții la boală mintală. Obiectivul său este de a identifica originea sa și de a studia modul de prevenire, tratare și îmbunătățire a calității vieții pacientului cu o tulburare psihiatrică. Includerea sa în această rețea națională poziționează acest grup în fruntea cercetării în psihiatrie în Spania.

Grupul Cogniție și Psihoză, condus de Dr. Roberto Rodríguez-Jiménez, șeful Secției Serviciul de Psihiatrie de la Spitalul Universitar Public 12 de Octubre din Comunitatea Madrid, își concentrează aria de studiu asupra modului în care capacitatea de învățare influențează viața pacienților cu schizofrenie sau tulburare bipolară. De asemenea, analizează diferite strategii terapeutice – reabilitare farmacologică și cognitivă – pentru a îmbunătăți funcționarea neurocognitivă în viața personală și socială.

A face parte din rețeaua CIBER a fost posibilă datorită sprijinului necondiționat al conducerii Institutului de Cercetare Spitalul 12 de Octubre. i+12 și Fundația de Cercetare Biomedicală a Spitalul Universitar 12 de Octubre. În plus, producția sa științifică ridicată și numeroasele studii clinice au făcut posibilă transpunerea rezultatelor în practică clinică pentru a îmbunătăți calitatea vieții persoanelor cu boli mintale.

Dintre acestea, se remarcă studii privind eficacitatea noilor medicamente care favorizează procesul de cogniție la pacienții cu tulburări precum schizofrenia sau liniile deschise de cercetare privind noile tehnologii și realitatea virtuală, pentru a verifica dacă acestea pot fi considerate ca suport pentru demersul medical. . psihologic al pacientului cu tulburare psihotică. În acest sens, grupul de Cogniție și Psihoză de la Spitalul 12 de Octubre plănuiește să dezvolte un program de reabilitare în cogniție socială cu realitate virtuală și inteligență artificială, pentru a promova integrarea acestor pacienți în sfera socială.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul 12 de Octubre se alătură unei rețele de cercetare pentru a înțelege originea bolilor mintale și a îmbunătăți calitatea vieții pacientului