#Madrid –

Au participat profesioniști din alte șase centre de sănătate din regiune

Spitalul Universitar Sureste, un centru public al Comunității Madrid situat în Arganda del Rey, a susținut un curs bazat pe modelul „LEAN”, o filozofie de management care se concentrează pe maximizarea eficienței proceselor, oferind o valoare mai mare pentru pacient. . La eveniment au participat profesioniști din șapte spitale ale Serviciului de Sănătate din Madrid (Sermas).

Modelul A SE SPRIJINI este o abordare adoptată pe scară largă în sectorul sănătății, transformând modul în care spitalele funcționează și oferă servicii. Are de-a face cu schimbarea culturală, transformând acest model de management într-o parte a „sistemului nervos” al spitalului.. Se concentrează asupra pacientului. Pentru aceasta, urmărește să creeze o cultură de îmbunătățire continuă a profesioniștilor prin strategii care încurajează participarea activă și asumarea responsabilităților de către întreaga echipă.

Aceste acțiuni variază de la implementarea proceselor zilnice de îmbunătățire până la dezvoltarea unui mediu de încredere și respect, permițând profesioniștilor să experimenteze, să rezolve probleme și să contribuie semnificativ la organizație.

Pentru aceasta, munca în echipă este esențială. Întâlnirile vă permit să identificați și să rezolvați probleme, să implementați modificări și să evaluați în mod constant rezultatele. Acest lucru facilitează adaptarea și îmbunătățirea constantă a spitalelor.

La curs au participat profesioniști din echipele de conducere, precum și din serviciile Spitalului de zi și din Zona Chirurgicală a spitalelor Sureste, Infanta Leonor, Getafe, Leganés, La Princesa, Infanta Sofía și Puerta de Hierro.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Universitar Sureste găzduiește un curs de management centrat pe pacient