#Madrid –

Comunitatea Madrid a demarat procedurile de reînnoire a tuturor concesiunilor liniilor de autobuz interurbane din regiune, care vor avea o investiție de 7.000 de milioane de euro în următorii zece ani, devenind unul dintre cele mai importante contracte din Europa în acest sens. materie.

Astăzi, ministrul Locuinței, Transporturilor și Infrastructurii, Jorge Rodrigo, a prezentat, la sediul Ministerului, bilanţul de gestiune al ariei sale de responsabilitate unde a avansat că noua hartă a concesiunii „va reprezenta un mare avans în în ceea ce privește mobilitatea celor aproape 300 de milioane de locuitori din Madrid care folosesc acest serviciu.” Printre principalele sale avantaje, va extinde metodele de plată disponibile, permițând validarea cu card bancar.

„Dacă ne gândim că liniile actuale acoperă mai mult de 22.000 de kilometri și au 22.500 de opriri, este ușor de înțeles proiectul gigantic care se pregătește pentru îmbunătățirea uneia dintre cele mai importante rețele de autobuze din Spania. De asemenea, această acțiune implică faptul că toate vehiculele vor fi accesibile cu un procent din ce în ce mai mare de motoare care vor fi alimentate cu energie curată”, a subliniat Rodrigo. Aprobarea anteproiectelor definitive cuprinse în noua hartă de concesiune va avea loc pe 4 iulie, după ședința consiliului de administrație al Consorțiului Regional de Transport.

În ceea ce privește Metro de Madrid, directorul a reamintit că compania este cufundată în Planul său strategic, valabil până în 2030, și care include, printre alte măsuri, reînnoirea majoră a parcului de trenuri, în valoare de 1.000 de milioane de euro, din care primele 40 din 80 care vor ajunge în parcul de vehicule suburban au fost deja achiziționate.

O nouă secțiune a L11 este supusă informațiilor publice

De asemenea, Rodrigo a anunțat că, în zilele următoare, se va face studiul informativ al celor patru alternative de amenajare a porțiunii de nord a lucrărilor de extindere pe linia 11 care leagă Valdebebas de actuala stație Mar de Cristal.

În ceea ce privește lucrările de extindere a liniei 3 pentru a asigura Metrosur a doua legătură cu capitala, 75% din aceasta a fost deja finalizată. Această infrastructură va deveni un centru nervos pentru schimbul modal de transport public pentru locuitorii municipiilor Getafe, Leganés, Móstoles și Alcorcón, care vor ajunge la Puerta del Sol în jumătate de oră. Investiția sa este de 110 milioane de euro.

Pe de altă parte, în materie de Transport, consilierul a punctat modificarea regulamentului taximetriei, în vederea modernizării și flexibilizării acestui mijloc și, în paralel, aprobarea primului pentru Vehicule de Transport cu Soferi (VTC) „crearea unui cadru de conviețuire și concurență loială pentru două servicii care, deși similare, nu sunt la fel.”

Creșterea ofertei de locuințe disponibile

Rodrigo a amintit că, în regiune, în prezent se construiesc 4.034 de locuințe datorită Planului Vive, „cel mai ambițios din toată Europa, pentru a facilita accesul la o casă prin închiriere la prețuri accesibile”. În plus, alte 2.174 sunt deja în proces de marketing și 1.912 sunt la licitație, așa că „este o inițiativă care funcționează, așa cum demonstrează numărul mare de cereri primite în fiecare promoție și interesul național și internațional pe care l-a trezit în alte locuri din Spania și din afara ei.”

În acest sens, în scopul creșterii ofertei de apartamente disponibile, Guvernul regional a lansat și în această perioadă o nouă Lege a funciarului pentru transformarea birourilor în case, cu prognoza de a încorpora 20.000 pe întreg teritoriul madrilen. De asemenea, programul a fost consolidat Prima mea casă cu participarea noilor entităţi bancare până la atingerea actualelor şapte şi Plan de chirieun instrument de intermediere între proprietari și chiriași care reduce procedurile și ajută la generarea de securitate juridică pentru ambele părți.

O alta dintre principalele linii de actiune in acest domeniu a fost Planul de soc cu un decalog de masuri de consolidare a liderului regiunii in constructia de locuinte la preturi accesibile, care a fost prezentat de seful Executivului regional in luna februarie a anului trecut, coincidind cu aprobarea modul nou, care contribuie la creșterea exponențială a cererilor de autorizații de construire.

De asemenea, Executivul regional, prin Agenția pentru Locuințe Sociale, a finalizat și livrat 10% din cele 1.687 de locuințe angajate pentru actuala legislatură.

Repararea podurilor afectate de DANA

Comunitatea Madrid a procedat, de asemenea, la repararea a patru poduri care au lăsat locuitorii din Aldea del Fresno incomunicați cu municipalitățile din jur, ca urmare a ploilor torențiale din septembrie și octombrie 2023.

„În timp record am executat pași provizorii, iar astăzi Getafe are deja un nou pod peste Arroyo Culebro și, în iulie, cetățenii din Aldea del Fresno vor putea circula pe cele noi din La Pedrera, peste râul Perales și peste Arroyo Grande „, a spus consilierul Rodrigo, care a amintit că „simultan, am consolidat și păstrat rămășițele acelor viaducte considerate bunuri de interes de patrimoniu”.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid își reproiectează rețeaua interurbană cu un contract în valoare de 7.000 de milioane de euro, unul dintre cele mai importante din Europa