#Spania – Sediul DGT, Madrid
Ministrul de Interne, Fernando Grande-Marlaska, în cadrul discursului său la prezentarea campaniei.
Distribuie pe Grande-Marlaska a prezentat campania la un eveniment desfășurat la sediul DGT, în care a fost însoțit de subsecretarul Ministerului de Interne, Susana Crisóstomo; directorul general al Traficului, Pere Navarro; directorul Observatorului pentru Siguranța Rutieră, Álvaro Gómez, și șeful Grupului de Trafic al Gărzii Civile, generalul Tomás García.
În această vară, campania DGT se concentrează din nou pe alcool, dar subliniază ideea că siguranța rutieră este o decizie personală, adică o alegere conștientă pe care trebuie să o facă fiecare șofer pentru a respecta regulile de circulație, întrucât respectarea acestuia este cea mai eficientă. mod de a evita accidentele rutiere.
Sloganul ales este „Drumul nu-i pasa cat de mult ai baut. Numai zero are zero consecinte”, mesaj care face apel la responsabilitatea fiecarui sofer.
„Vrem să arătăm consecințele reale și personale ale comportamentelor de conducere interzise care arată dispreț față de comunitate și încercăm să evidențiem că siguranța rutieră este o decizie, că respectarea regulilor de siguranță este o alegere conștientă care trebuie făcută de fiecare dată. „, a spus ministrul. „Obligația noastră este să aplicăm regulile de circulație, deoarece este cea mai eficientă modalitate de a evita accidentele și victimele traficului”, a adăugat el.
Unul dintre motivele care a determinat Direcția Generală Trafic să concentreze campania pe acest mesaj foarte concret este că alcoolul este încă a doua cauză a accidentelor mortale în țara noastră, cu 29 la sută din decese, doar în urma distragerilor, cu 31, și înaintea vitezei, cu 23 la sută.
Pentru ca campania să ajungă la un număr cât mai mare de cetățeni, a fost realizată o reclamă televizată, patru spoturi radio care pot fi ascultate pe principalele posturi de radio din țară, o grafică pentru presa scrisă și diferite piese pentru media digitală și socială. retelelor.
Piesa audiovizuală recreează o masă tipică și o conversație de după cină cu prietenii în care unul dintre ei, Pablo, aflat într-o stare de ebrietate considerabilă, decide că este timpul să se pensioneze. Un alt prieten al lui, văzând starea de ebrietate în care se află, îi spune că îl va lua în mașină pentru că nu mai devreme nu mai bea. Amândoi urcă în mașină și încep călătoria de întoarcere care se încheie cu coliziunea cu o altă mașină în care o familie se deplasează corect. Un accident foarte frecvent și de care nimeni nu este în siguranță.
Spoturile radio încearcă să alunge miturile și credințele false referitoare la alcool și conducerea autovehiculului, precum alternarea consumului de apă între băuturi sau neamestecarea diferitelor băuturi, toate acestea fiind practici incompatibile cu conducerea.
A fost creată și o pagină de destinație pentru campanie care poate fi văzută pe www.dgt.es și în care cetățeanul, pe lângă faptul că va vedea toate piesele create, va putea participa la activitatea denumită „Căutați propria aventură. „, unde vor putea alege Ce personaj din reclamă îl va duce acasă pe prietenul beat și să afle care sunt consecințele deciziei sale.
În plus, campania poate fi văzută și pe tot parcursul verii în circuitele cinematografice și în unele dintre elementele publicitare din orașe.
Preocuparea avertismentelorMinistrul de Interne, Fernando Grande-Marlaska, în cadrul discursului său la prezentarea campaniei.
Ministrul de Interne a profitat și de apariția sa pentru a denunța că unii șoferi raportează locația controalelor de alcool și droguri prin intermediul rețelelor de socializare și al aplicațiilor de mesagerie.
„Este o practică inacceptabilă și necivilă, deoarece acest avertisment va permite unui șofer beat să se sustragă de la control și să provoace un accident grav în orice alt punct în care cetățenii nevinovați ar putea fi afectați”, a spus Grande-Marlaska, care a adăugat că înseamnă și „un atac asupra liniei de plutire a unei politici împotriva alcoolului în timpul conducerii, care este un element de bază și fundamental al politicii de siguranță rutieră, deoarece salvează vieți.”
Ministrul de Interne a însărcinat DGT să studieze cea mai bună formă și metodă de încorporare a interzicerii acestui tip de aviz în legislația noastră. Țări precum Elveția și Franța l-au reglementat deja și l-au inclus în reglementările lor de sancționare.
Comportament mai bunGrande-Marlaska a influențat și situația actuală a siguranței rutiere. Până acum anul acesta, și până duminica trecută, 23 aprilie, 507 persoane au murit în accidente rutiere, ceea ce reprezintă cu 6 la sută mai mult decât în aceeași perioadă a anului precedent (încă 27 decese).
Creșterea deceselor se concentrează pe autostrăzi și autostrăzi, cu încă 29 de decese, în timp ce pe drumurile convenționale rămâne stabilă. La fel, decesele în mașinile de pasageri cresc, cu 24 de decese în plus și în zilele lucrătoare (încă 22 de decese).
Aceste date, deși sunt mai bune decât cele din primul trimestru, reprezintă o provocare, deoarece iulie și august sunt lunile anului în care au loc cel mai mare număr de călătorii rutiere. În vara anului trecut, 238 de persoane și-au pierdut viața în accidente rutiere și 959 au fost grav rănite.
Traficul face față acestor două luni cu obiectivul fixat pe motociclete, deoarece acestea reprezintă 3 la sută din trafic și 25 la sută din decese; în plecările rutiere, provocând 42 la sută din accidentele mortale; în accidentele rutiere, care reprezintă 11 la sută din accidentele rutiere, și în alcool, droguri și viteză, care continuă să fie, alături de distragerile atenției, principalele cauze ale accidentelor rutiere.
Mai multe informatii Videoclipul campaniei DGT: ‘Drumului nu-i pasă cât de mult ai avut de băut’ Direcția Generală de Trafic (DGT) Etichete: Guvernul Spaniei Sursa: Guvernul Spaniei – Grande-Marlaska: „Alcoolul și drogurile continuă să fie una dintre principalele probleme pentru siguranța rutieră în Spania”