#Madrid –

În ședința de astăzi, Consiliul Guvernatorilor Comunității Madrid a aprobat o investiție de 600.000 de euro în ajutor pentru victimele violenței împotriva femeilor. Aceste subvenții sunt o plată unică și urmăresc să ofere sprijin economic acestor femei care au dificultăți în obținerea unui loc de muncă și să le faciliteze integrarea socială.

Comunitatea Madrid a acordat, din 2022, un total de 133 de ajutoare financiare care se ridică la un total de 832.397,10 euro. Pentru acest an, cuantumul general al acestor indemnizații va fi de 2.880 de euro, ceea ce reprezintă echivalentul a șase luni de ajutor de șomaj sau 80% din Indicatorul de venit public cu efecte multiple (IPREM).

Această sumă va fi majorată atunci când victima avea responsabilități familiale, îi recunoștea un grad de handicap egal sau mai mare de 33% sau era responsabilă pentru un membru de familie sau minor în plasament cu o problemă de handicap egal sau mai mare de 33%. De asemenea, atunci când victima violenței sau membrul familiei sau minorul aflat în grija acestuia are un grad de handicap egal sau mai mare de 65%. În aceste cazuri, sumele pot fi majorate până la 11.520 de euro.

Comunitatea Madrid are o rețea extinsă de adăposturi temporare, centre de urgență, centre de primire și apartamente supravegheate, unde femeile pot locui însoțite de copiii lor, precum și cu alte persoane care depind de ele.

De asemenea, există și alte centre rezidențiale în rețeaua publică a Comunității Madrid, cum ar fi cele pentru femei victime ale traficului de persoane în scopul exploatării sexuale, adăposturi pentru tinere victime ale violenței și/sau expuse riscului de excluziune socială și centrele pentru femei încarcerate și foste deținute, care însumează un total de 308 locuri rezidențiale.

În modalitatea de resurse nerezidenţiale, regiunea are programe precum UITE, a căror misiune este recuperarea psihologică și socială a victimelor violenței împotriva femeilor, a copiilor acestora și a persoanelor care depind de acestea; centre de zi cu programe specifice pe diferite profiluri, serviciul de îndrumare juridică, unitatea de adolescenți, terapie asistată de câini, unitatea mobilă antitrafic și 55 de Puncte Municipale ale Observatorului Regional al Violenței de Gen.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aprobă ajutorul acordat victimelor violenței împotriva femeilor pentru a facilita integrarea acestora