#Spania – Óscar Puente a subliniat transportul public și, în special, calea ferată drept „coloana vertebrală” a unei noi mobilități durabile, accesibile și accesibile pentru toți cetățenii și un instrument cheie pentru coeziunea socială. „Modelul de mobilitate pe care l-am consacrat se sprijină pe doi piloni: transportul public, cu calea ferată ca actor cheie în călătoriile de zi cu zi și pe distanțe medii și lungi, și decarbonizarea”, a spus ministrul astăzi la Simpozionul V. al Observatorului Mobilitatii si Oraselor, desfasurat la Madrid si organizat de El Español si Invertia.

Astfel, el a evidențiat angajamentul Ministerului și Guvernului cu investiții record în promovarea trenului și modernizarea infrastructurii astfel încât acesta să-și consolideze rolul de principal instrument de mobilitate obligatorie, în detrimentul vehiculului privat, și joacă un rol similar în călătoriile de agrement ale tinerilor.

În acest context, ministrul a subliniat importanța programului Summer Youth, care permite tinerilor între 18 și 30 de ani să călătorească cu trenul și autobuzul în toată Spania și Europa cu o reducere de până la 90%, pentru a „crea o cultură. a transportului public între cei care ar trebui să-i fie utilizatori ai viitorului” și ai prezentului. Un program care, la a doua ediție, înregistrează recorduri absolute cu peste 1,3 milioane de utilizatori înregistrați în mai puțin de 10 zile și odată cu vânzarea, de către Renfe, a deja peste 170.000 de bilete, triplând cifrele pentru 2023.

La forumul de mobilitate au participat și secretarul de stat, José Antonio Santano, și secretarul general al mobilității durabile, Álvaro Fernández.

Spania pariază pe calea feratăÎn cadrul discursului său, Óscar Puente a evidențiat că realizăm „o adevărată revoluție în materie de căi ferate”, atât în ​​infrastructură, cât și în materialul rulant, cu scopul de a realiza o conectivitate națională completă cu transportul public.

Un exemplu este sosirea S-106-urilor Renfe, care au intrat deja în serviciu în Galicia și Asturias, crescând serviciile și reducând timpul de călătorie și permit, de asemenea, îmbunătățiri ale serviciilor în restul coridoarelor.

La capitolul infrastructură, este de remarcat că în 2023 s-au investit de două ori mai multe investiții în modernizarea și dezvoltarea căii ferate decât în ​​2017 și că doar în primele cinci luni ale anului 2025 s-au înregistrat date record, cu peste 1,7 miliarde de euro. executat și peste 2.000 de milioane de euro licitați numai pentru calea ferată.

Efort de investiții în CercaníasMinistrul s-a referit, de asemenea, la efortul investițional care se face în Cercanías-ul țării noastre cu diferitele planuri lansate, dintre care le-a punctat ca exemplu:

Planul de navetiști din Madrid, cu 7.000 de milioane de euro, din care 4.800 de milioane sunt fie în execuție, fie deja angajate, cu lucrări la Chamartín și Atocha, cu construcția unei stații de trecere și viitoarea reformă completă a liniei C-5, care este linia cu cel mai mare trafic de pasageri.În ceea ce privește Planul Rodalies al Cataloniei, care are un buget de 6.000 de milioane de euro și cu toate lucrările fundamentale în desfășurare, programate sau cu studii în curs de elaborare.De asemenea, cei 1.586 milioane pentru Planul Asturias.Cele 1.300 de milioane de euro pentru cel din Cantabria.Și studiile sunt deja în desfășurare pentru a aborda o rețea de Cercanías din Galicia.”Nu neg inconvenientele lucrărilor, dar prefer să fiu criticat că am făcut ceva, decât să fiu reproșat că nu am făcut nimic. Neplăcerile de azi vor fi beneficiile de mâine și aceste beneficii vor fi definitive”, a precizat ministrul.

Óscar Puente a explicat că angajamentul Guvernului față de calea ferată se extinde și în zona de mare viteză în care suntem o mare putere mondială. „Suntem lideri tehnologici în ceea ce privește interoperabilitatea și sistemele de semnalizare și circulație și ne bucurăm de o poziție privilegiată pentru a concura în proiecte internaționale mari”, a menționat el.

De asemenea, suntem lideri în calitate, siguranță și punctualitate, cu rate de punctualitate apropiate de 90%, cu mult peste țările învecinate, cum ar fi Germania, cu Renfe dobândind recorduri zilnice, deplasând 120.000 de călători în serviciile sale comerciale în fiecare zi.

Legea mobilitățiiCalea ferată este vârful de lance al noii mobilități de persoane și mărfuri asupra căreia ministrul a subliniat că trebuie să fie durabilă, rațională și eficientă, precum și pașnică și favorabilă dezvoltării societății noastre, „tocmai asta ne propunem prin viitoarea Lege a mobilității, pe care sper să o vadă definitiv aprobată anul acesta”.

Această nouă lege consacră mobilitatea ca drept de bază și obligă Administrațiile să configureze un sistem coordonat, intermodal, integrat și simplu, cu management eficient al infrastructurii, care se angajează pe durabilitate și decarbonizare.

În acest sens, secretarul de stat a insistat asupra ideii de a lega mobilitatea de protecția mediului și dezvoltarea economică și socială. „Pentru a realiza acest lucru, este necesară mobilitatea structurată în jurul transportului public; de aceea vom îmbunătăți Cercanías și vom completa această strategie cu mobilitate partajată și scheme de micromobilitate”. Și, pentru a încheia, el a subliniat că „nu va exista sustenabilitate fără creștere economică și nici creștere economică fără sustenabilitate”.

Zone cu emisii reduse și piste pentru bicicleteÎn ceea ce privește dezvoltarea unor orașe mai prietenoase cu pietonii și bicicletele, aproape 6,5 miliarde de euro din fonduri europene sunt alocate pentru crearea de zone cu emisii scăzute, reînnoirea transportului public pentru a-și reduce emisiile la zero, promovarea mobilității, activarea și promovarea unui transfer modal către calea ferată. .

În acest context, a fost derulat un program ambițios de decarbonizare și digitalizare a mobilității axat pe municipiile cu peste 20.000 de locuitori și dotate cu 1,5 miliarde de euro, la care trebuie adăugat încă 1 miliard destinat Comunităților Autonome.

Cu toate acestea, ministrul a reamintit că, „spre regretul nostru, acestea nu sunt puse în aplicare din cauza absenței unui regim de sancționare. Decizia noastră este fermă: acele consilii orășenești care se angajează la decarbonizare vor avea sprijin de la Minister, de exemplu, să-și reînnoiască flotele, iar cei care nu o fac nu vor primi niciun euro”.

Ceva asemănător se întâmplă cu pistele pentru biciclete, a adăugat el, „nu putem fi singura țară din Europa care inversează progresul făcut pentru reducerea spațiului pentru vehiculele private în favoarea bicicliștilor și pietonilor”.
Link către imagini:

Arhiva

Mai multe stiri Programul Tineret de Vară 2024: cum să solicitați reduceri la biletele de autobuz și tren Etichete: Transport Durabilitate Sursa: Guvernul Spaniei – Óscar Puente subliniază calea ferată ca coloana vertebrală a unei noi mobilități durabile, accesibile și accesibile