#Madrid –

Comunitatea Madrid a deschis o nouă cerere publică de ajutor pentru asociațiile de victime ale terorismului în valoare de 300.000 de euro. Monitorul Oficial regional –BOCM– a publicat săptămâna aceasta bazele, cerințele și termenele de depunere a cererilor, care pot fi oficializate până pe 17 iulie.

Prin această măsură, Executivul regional sprijină entitățile non-profit al căror scop este reprezentarea și apărarea victimelor. Activitățile care fac obiectul subvenției trebuie să se desfășoare pe teritoriul Madridului în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2024 și vor acoperi nevoile materiale, de sănătate, psihologice, psihopedagogice, sociale, de muncă și juridice ale acestui grup.

În aceste granturi, se va acorda prioritate acțiunilor care vizează creșterea conștientizării sociale. La rândul său, comisarul va promova proiecte de memorie, atenție și propuneri care vizează cadrele didactice din Învățământul Gimnazial și Bacalaureat. Este cazul, de exemplu, al cursului de Pedagogia terorismului și memorie democratică, inițiativă adresată celor mai tineri pentru ca aceștia să cunoască de la rădăcini istoria acestui fenomen din Spania, cu mărturii în sălile de clasă ale unora dintre protagoniștii săi.

Comunitatea Madrid va aloca 15 milioane de euro în 2024 în ajutor acestor victime, ceea ce reprezintă triplarea sumei bugetate anul trecut. Mai mult, de la intrarea în vigoare a primei dintre cele două reglementări legale aprobate de guvernul regional pentru acest grup în 2018, au beneficiat în total 1.470 de persoane și au fost investiți 65 de milioane de euro.

Informații detaliate despre aceste subvenții pot fi consultate la adresaWebdocument oficial al Executivului de la Madrid, care arată diferitele resurse economice care sunt procesate prin intermediul comisarului. De asemenea, publicarea sa în această săptămână coincide cu sărbătorirea astăzi a Zilei Victimelor Terorismului în memoria primei ucideri a grupării teroriste ETA în 1960.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid deschide o nouă cerere de ajutor pentru asociațiile de victime ale terorismului