#Spania – Ministrul Industriei și Turismului, Jordi Hereu, în cadrul discursului său la Adunarea Generală a CEAJE.

Distribuie pe Concret, perioada de valabilitate a programului de susținere a mobilității electrice MOVES III a fost prelungită până pe 31 decembrie, astfel încât consumatorul de mașină electrică să primească în continuare ajutor.

În plus, perioada a fost prelungită cu încă șase luni pentru companiile mari consumatoare de gaze care primesc ajutor pentru a compensa costurile suplimentare ale creșterii prețurilor la gaze pentru a respecta termenul efectiv de plată către furnizorii lor.

În cele din urmă, marți a fost aprobată o sumă de 300 de milioane de euro în ajutor pentru compensarea emisiilor de CO2 din industria electrointensiva. Sunt măsuri care ajută companiile pe calea tranziției energetice.

Hereu a participat la Adunarea Generală a Confederației Spaniole a Asociațiilor Tinerilor Antreprenori, CEAJE, unde a trecut în revistă principalele date privind progresul bun al economiei: 21,3 milioane de afiliați la asigurările sociale sau o creștere cu 0,8 a activității industriale într-o lună- rata lunară și 3,6 an la an.

Pentru ministrul Industriei, fondurile europene sunt un multiplicator economic care accelerează proiectele industriale. El a mai anunțat că sunt 19 proiecte în sectorul naval. Iar în ceea ce privește PERTE pentru Decarbonizare Industrială, Ministerul are 3.000 de milioane de euro.

În ceea ce privește ENISA, aceasta a evidențiat procesul de certificare a startup-urilor și cele 9.000 de împrumuturi participative pe care le-a acordat aproape 8.000 de companii mici și mijlocii pentru un volum de circa 1.400 de milioane de euro.

De asemenea, a abordat provocarea din sectorul turismului: guvernarea într-o cheie a durabilității, distribuirea beneficiilor la nivel social. Promovați Spania prin conceptul de calitate superioară.

În sfârșit, a anunțat că departamentul său finalizează noua Lege a industriei și autonomiei strategice bazată pe reindustrializare și întărirea autonomiei noastre industriale printr-un mare pact de țară cu participarea tuturor sectoarelor, public și privat.

Mai multe informatii Programul MOVES III PERTE de decarbonizare industrială Site-ul web al Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență Mai multe stiri Legea startup-urilor: ce este și ce avantaje oferă? Etichete: Plan de recuperare, transformare și reziliență PERTE Plan de recuperare Economie UE Sursa: Guvernul Spaniei – Jordi Hereu subliniază noul pachet de ajutoare pentru sectorul industrial spaniol