#Madrid –

Comunitatea Madrid a investit până acum 3 milioane de euro în 2024 pentru a încuraja angajarea permanentă a persoanelor cu vârsta peste 55 de ani, cu ajutoare de până la 7.500 de euro pentru fiecare loc de muncă. Datorită acestui fapt, 412 persoane au ieșit de pe listele șomajului în această perioadă. Cu aceasta, rata a ajuns la cea mai mică cifră din seria istorică, cu 7,87%. Ancheta Populației Active pentru primul trimestru al anului 2024 reflectă și faptul că cifra s-a redus cu 2,14 puncte față de aceeași perioadă a anului trecut, cu aproape patru puncte sub media de stat.

Acest lucru a fost subliniat astăzi de ministrul Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă, Rocío Albert, în timpul discursului său la conferință. Talentul senior și impactul acestuia asupra angajării curente și viitoareorganizat de Comunitatea Madrid la sediul Sagardoy Business & Schoolunde a amintit că regiunea are 633.800 de seniori angajați, 68,21% din total, cu opt puncte peste media spaniolă.

„Ne-am propus să atingem cele mai înalte niveluri de angajare în această legislatură. Și nu am pierdut niciun minut, din prima zi am muncit neobosit pentru a atinge acest obiectiv ambițios cu entuziasm și determinare”, a menționat el.

În acest sens, el a anunțat că Executivul regional dezvoltă deja noua Strategie de la Madrid pentru Ocuparea Forței de Muncă, în colaborare cu profesioniști și agenți sociali, care va include măsuri specifice pentru acest grup. Odată cu aceasta, este planificată și lansarea unui Centru de Antreprenoriat pentru Seniori în municipiul Getafe, unde se va oferi consiliere personalizată pe tot parcursul procesului de lansare a unei afaceri și se va oferi un diagnostic personalizat și un plan de afaceri.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid investește 3 milioane de euro pentru a încuraja angajarea permanentă a persoanelor de peste 55 de ani